sobota 22. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Odplata se nepovedla, Berani prohráli podruhé s kolínskými Kozly. Rozhodl opět nevydařený závěr

Hokejisté PSG Berani Zlín nevstoupili do druhé čtvrtiny základní části Chance ligy 2022/23 úspěšně. V utkání 14. kola podlehli na ledě týmu SC Marimex Kolín 3:4 a připsali na své konto již třetí prohru v řadě. Berani vstoupili do zápasu úspěšně, zásluhou využité přesilovky se ujali v 9. minutě vedení. Bohužel ve druhé třetině třikrát inkasovali a Kozli šli do dvougólového vedení. Zlínští se ještě vrátili zpátky do duelu, srovnali stav, ale závěr podobně jako v minulém utkání v Porubě vůbec nezvládli. Kolín dal vítězný gól v 55. minutě, na který již hosté nenašli odpověď. Branky dali Pavel Kubiš 2 a Jakub Husa. Zlín hraje nejbližší dvě utkání na domácím ledě, v pondělí 24. října od 17:30 hodin změří síly se Šumperkem, o dva později hraje ve stejný čas s Jihlavou.

14. kolo / sobota 22. 10. 2022 / 17:00
SC Marimex Kolín Kolín - Berani Zlín Zlín
4:3
(0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. min Piegl (Ouřada, Matějček), 28. Z. Král (J. Veselý, Čáp), 28. Ouřada (Nedvídek), 55. Ouřada (Morong, Síla) - 9. Kubiš (Illéš, Husa), 37. Kubiš (P. Sedláček, Illéš), 50. Husa (Honejsek, Gazda). Rozhodčí: Jaroš, Květoň - Juránek, Roupec. Vyloučení: 6:6, navíc Čáp, Niko (oba Kolín), Kubiš, P. Sedláček (Zlín) na 5 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 019. Střely na branku: 27:35. Zblokované střely: 4:15. Bloky: 15:4. Vhazování: 40:/79 (51%) - 39/79 (49%). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

SC Marimex Kolín: Soukup – Čáp, Piegl (A), Niko, Naar, Kolmann, Aubrecht, Cibák – Z. Král (A), P. Koukal (C), J. Veselý – P. Urban, Matějček, Jankovský – Síla, Ouřada, Nedvídek – Morong, K. Lang. Trenéři: J. Šťastný, Martínek.

Berani Zlín: Kašík – Gazda, Husa, Bukač, Talafa, M. Zbořil, M. Novotný – P. Mrázek, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček (A), Honejsek, Claireaux – Illéš, Hejcman, Köhler (A) – Gago, Frömel, T. Pospíšil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák, Horčička.

Berani nastoupili do utkání opět s navrátilcem Kašíkem na brankovišti s cílem oplatit kolínským Kozlům porážku z úvodního kola Chance ligy. Zlín byl v úvodní třetině aktivnější, v úvodu pálil nepřesně Pospíšil. Hosté hráli po prohřešku Moronga úvodní přesilovkou, kterou zužitkovali sedm vteřin před návratem hříšníka na led. Brankář Kolína Soukup měl plno práce, Mrázek ho nepřekonal, ale odražený kotouč poslal v 9. minutě do sítě kapitán Kubiš - 0:1. Inkasovaný gól Středočechy probudil k větší aktivitě, střely Čápa a Matějčka pochytal Kašík. Kozli hodně kousali při úvodní přesilovce, od modré vyslal pumelici Niko a ránu Veselého schytal do obličeje obránce Novotný, neuspěl ani kanonýr Zdeněk Král. Závěr úvodní periody patřil hostům, Soukup chytl ránu Ondráčka a k zakončení se nedostal po upísknutí rozhodčí obránce Zbořil.

Druhá třetina nezačala pro Zlín nejlépe. Kozli se dostali ve 24. minutě do rychlého útoku, do útočného pásma se prodral Ouřada a nasměroval přesnou přihrávku z druhé vlny na najíždějícího obránce Piegla, který přesnou střelou překonal Kašíka - 1:1. Berani nebyli v útoku nebezpeční a Kolín otočil ve 28. minutě vývoj utkání. Na trestnou lavici odešel Claireaux a domácí početní výhodu využili. Zatímco Veselý a Piegl střelecké pokusy nevyužili, zlínská obrana následně zaspala a domácí kanonýr Zdeněk Král v klidu zakončil - 2:1. Černá minuta v podání hostů pokračovala, za pouhých 36 vteřin dali Středočeši další gól. Hned po buly se opřel do kotouče Ouřada a přesnou ránou pod břevno ve 28. minutě navýšil kolínské vedení - 3:1. Zlínští hráli nedisciplinovaně a v rychlém sledu odešel podruhé za katr Claireaux. Kašíl byl tentokrát pozorný, kryl střely Veselého a Piegla. Berani se dostali ve 32. minutě zásluhou Illéše a Kubiše do rychlého přečíslení dva na jednoho, ale obránce Cibák akci hostů zneškodnil. Svěřenci trenéra Vlacha se dostali zásluhou využité přesilovky zpátky do zápasu, když za necelou minutu potrestali prohřešek Kolmanna. Illéš objel ve 37. minutě bránu, našel Kubiše, první střelu ještě Soukup vyrazil, naštěstí dorážka vůdce hostů skončila v síti - 3:2. Zlín hrál ještě v závěru třetiny další početní výhodu, Honejsek z těžkého úhlu nebyl úspěšný.

Naprázdno vyšel v úvodu třetí třetiny zbytek přesilové hry Beranů. Naopak hosté se po prohřešku Bukače úspěšně bránili a nedovolili Kolínu skórovat. Zlínští vyrovnali v 50. minutě při hře čtyři na čtyři, obránce Husa se vydal do útočného pásma, objel bránu a zasunul kotouč za Soukupa - 3:3. Rušná chvíle pro hosty přišla v 52. minutě, únik Veselého hasil faulem právě Husa a nařízené trestné střílení domácí kapitán Koukal neproměnil. Kašík včas sklapl betony a zkušený kolínský forvard vyšel naprázdno. Závěr základní hrací doby Kubiš a spol. podobně jako v Porubě nezvládli. Kozli šli v 55. minutě do rychlého přečíslení, které zakončil svým druhým gólem v duelu Ouřada - 4:3. V závěru se hra přiostřila na obou stranách, když hráče přemohly emoce a led ovládly šarvátky. Berani zkusili i hru bez brankáře, nicméně podruhé v sezoně vyšli s Kolínem bodově naprázdno.

Nejlepší tři hráči PSG Berani Zlín podle www.beranizlin.cz: Pavel Kubiš, Jakub Husa, Darek Hejcman.


Ohlasy trenérů

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): "Věděli jsme, že jsme Zlín jednou porazili, tak jsme si říkali, že to zkusíme znovu. A to, co předvedli kluci? Patří jim veškerý dík. Do utkání jsme ale nevstoupili úplně nejlépe, měli jsme přílišný respekt, byli jsme bojácní. V kabině jsme klukům říkali, že musí zapomenout na to, že hrají proti spoustě extraligových hráčů. Deset minut ve druhé třetině rozhodlo o výsledku utkání. Pak jsme jen litovali toho, že jsme inkasovali a výsledek byl po dvou třetinách jen o gól. Soupeř ve třetí třetině srovnal, ale pak kluci dokázali využít šance a rozhodnout."

Rostislav Vlach (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Zápas se hodnotí velmi těžce. Za nepříznivého stavu 1:3 jsme dokázali náskok soupeře stáhnout. Poté jsme si zkazili zápas zbytečnou chybou pět minut před koncem. I když jsme v závěru hráli power-play, už jsme se nedostali k tomu, abychom vyrovnali."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY