neděle 23. října 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Jakub Husa: Musíme se odrazit a začít zase vyhrávat. Není na co čekat!

Pětadvacetiletý odchovanec libereckého hokeje Jakub Husa vstřelil v duelu s Kolínem vyrovnávací gól na 3:3. nicméně Berani odešli z ledu Kozlů s další prohrou v řadě. Dvoumetrový a stokilový pořízek strávil na ledě přes jednadvacet minut, šestkrát vystřelil a vedle gólu si připsal ještě asistenci na první gól Beranů. "Rozhodla naše nedůslednost v závěru utkání. Tohle se nám nemůže stát, že se dostane soupeř do rychlého přečíslení v okamžiku, kdy saháme po bodu a máme výhru na dosah. Dostali jsme zbytečně hloupý gól, příště se to nesmí opakovat," pověděl Husa v útrobách kolínské haly, kde odehrál před dvěma lety úspěšně jednu sezonu.

I přes váš premiérový gól v dresu Zlína měl zápas nakonec hořkou příchuť v podobě třetí prohry v řadě. Jak jste utkání s kolínskými Kozly viděl?

"Kolín nám odskočil ve druhé třetině o dva góly, což nebylo dobře. Podařilo se nám v dalším průběhu utkání nepříznivý stav dotáhnout. Poté jsme nechali ujet v rozhodující fázi hráče do přečíslení dva na jednoho a opět nám odskočili o gól. Prohra nás velmi mrzí, neboť se hodně nadřeme, abychom vyrovnali a poté dostaneme hodně laciný gól."

Popište váš vyrovnávací gól na 3:3 z padesáté minuty utkání, kdy jste se vydal na úspěšný ofenzivní výlet?

"V ten okamžik se hrálo čtyři na čtyři, útok založil Gazdec (poznámka Daniel Gazda) s Tondou Honejskem a tlačili jsme se dopředu. Podpořil jsem ze strany útok, když Tonda mně puk správně hodil do jízdy Najížděl jsem z levé strany, gólman Kolína kleknul k první tyčce, tak jsem chtěl objet bránu a zasunout kotouč k druhé tyči, což se povedlo parádně."

Jedná se o třetí porážku v řadě, zatímco předtím jsme čtyřikrát vyhráli. Proč jsou výsledky Beranů v posledních týdnech jako den a noc?

"Rozhodně nás to netěší. Nyní je potřeba prohry hodit rychle za hlavu, naštěstí se v tom nemusíme dlouho hrabat, neboť nás již v pondělí čeká domácí zápas. Musíme najet na vítěznou vlnu, zase vyhrávat, získávat body a udělat v pár zápasech opět vítěznou šňůru."

V závěru duelu připomínal předchozí utkání s Porubou, kde jste rovněž přišli krátce před třetí sirénou o bodový zisk. Čím si tento opakovaný nezdar týmu vysvětlujete?

"Spíše je to naše nedůslednost. Tohle se nám nemůže příště stát, že se dostane soupeř do rychlého přečíslení v čase, kdy saháme po bodu a máme výhru na dosah. Protivník vstřelí vítězný gól a rozhodne o osudu duelu. Dostali jsme zbytečně hloupý gól, příště se to nesmí opakovat."

V posledních minutách utkání s Kozly poznamenaly šarvátky a bitky, emoce vzplály na obou stranách. Jak jste viděl vyhrocený závěr duelu?

"Těžko se k tomu můžu vyjadřovat. Rozhodčí rozhodli a musíme to respektovat. Osobně nevím, co se na ledě dělo nebo co se tam událo, zda tam byly provokace, sekání a podobně.

Na programu máte nyní dva domácí zápasy se Šumperkem a Jihlavou. Bude těžké prolomit sérii porážek?

"Pro náš je v současné situaci těžký každý zápas. Musíme se odrazit a začít zase vyhrávat. Není na co čekat!"


Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY