pátek 10. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Beranům start do extraligy nevyšel, doma prohráli s Litvínovem

Hokejisté PSG Berani Zlín nevstoupili do nového ročníku Tipsport extraligy 2021/22 úspěšně, neboť v 1. kole prohráli na domácím ledě s týmem HC Verva Litvínov 2:4. Zlínští hokejisté čekají již tři sezony na úspěšný start do extraligy, naposledy měli vydařený vstup do sezony v ročníku 2018/19, když doma porazili Třinec 4:2. Beranům nevyšla úvodní třetina, Severočeši dvakrát udeřili v přesilové hře a domácí tým zasypali celkem dvaceti střelami. Zlínští vstřelili ve 25. minutě zásluhou Jakuba Šlahaře kontaktní gól, Litvínov si vzal trenérskou výzvu a sudí branku ke značné nevoli diváků neuznali. Hosté šli do tříbrankového vedení, ale Berani se nevzdali a ještě před druhou sirénou vstřelili první gól. Zlín bojoval i ve třetí třetině, ve 45. minutě dal kontaktní gól, nicméně poté promarnil půldruhé minuty trvající početní výhodu pět na tři. Verva ještě v závěru přidala čtvrtý gól a odvezla si z Baťova města tříbodové vítězství. Branky dali Tomáš Fořt a Lukáš Vopelka. Utkání nedohráli pro zranění obránci Ondřej Němec a Jiří Suhrada. Zlín hraje v neděli 12. září moravské derby na ledě Komety Brno.

1. kolo / pátek 10. 9. 2021 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
2:4
(0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. min Fořt (T. Mikúš), 45. Vopelka (Gazda) - 17. Jarůšek (F. Lukeš, Pospíšil), 19. Estephan (Stříteský, Irving), 34. P. Straka, 57. P. Zdráhal (Demel, Estephan). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Gančarčík, Klouček. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 452. Střely na branku: 23:42. Zblokované střely: 12:10. Hity: 8:3. Vhazování: 32/77 (42%) - 45/77 (58%). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Berani Zlín: Kašík - O. Němec (A), Suhrada, Ferenc, Trška, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš - Vopelka, Honejsek, Köhler - Šlahař, Fryšara, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Hejcman. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, Hrbas, Stříteský, D. Kolář, D. Zeman - F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) - Zygmunt, M. Havelka, L. Stehlík. Trenéři: Országh, V. Sýkora, Orct.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-09-10/id/339446

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Fořt - Denis Godla.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Patrik Zdráhal, Giorgio Danny Estephan, Tomáš Fořt.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Rozhodly přesilové hry, dvakrát jsme v nich inkasovali, to v nás zamrazilo. Pak špatná rozehrávka ve vlastní přesilovce, to byl dost těžký moment. Pro nás je to o to těžší, že nám vypadli dva beci Ondra Němec a Jirka Suhrada. Hrají na přesilovkách, proto pro nás nebyly početní výhody v tomto směru úspěšné. Na druhou stranu musíme tým pochválit že to nezabalil a bojoval až do konce zápasu. Nedá se nic dělat, budeme bojovat dále. Ondra Němec je na přesilovky centrální figura, vypadl a nahradil jej Dan Gazda, který to ani netrénoval. Není to jednoduchá situace. O zraněných informace nemám, každopádně nedohráli zápas. Tomáš Žižka by snad mohl naskočit. Každopádně situace není vůbec lehká."

Vladimír Országh (hlavní trenér HC Verva Litvínov): "Pro nás to byl důležitý start do extraligy proti těžkému a urputnému soupeři. Velmi si vážíme vítězství, které se nerodilo lehce. Soupeř byl v úvodní třetině aktivnější v úvodních deseti minutách. Nás dostaly do hry dvě přesilové hry, které jsme proměnili. Naopak ve druhé třetině jsme byli nedisciplinovaní, více jak polovinu jsme hráli v oslabení a trochu jsme vypadli z tempa a z role. To stejné bylo ve třetí třetině, ale podržel nás gólman Godla. Výborně jsme odehráli oslabení a jsme rádi, že vezeme ze Zlína tři body."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY