pátek 10. září 2021 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólman Kašík: Snad se štěstí otočí k nám a začneme dávat góly z přesilovek

Zápas ještě stihli zdramatizovat, ale nakonec zůstali bez bodu. Hokejisté PSG Berani Zlín v úvodním duelu letošní extraligové sezony podlehli Litvínovu 2:4 hlavně kvůli řadě nevyužitých přesilovek. „Litvínov má šikovné útočníky, dnes to zúročili. Snad se štěstí otočí k nám a začneme z přesilovek dávat branky i my,“ řekl brankář Libor Kašík.

Co rozhodlo o dnešní porážce?
Dneska jsme hráli skvěle a bojovně. Ale udělali jsme spoustu zbytečných chyb dozadu, kdy jsme je nechali několikrát ujet. To bychom v dalších zápasech neměli dělat, protože náš skvělý výkon to pokazilo.

Trenér Svoboda řekl, že rozhodly hlavně nevyužité přesilovky. Souhlasíte?
To bych takto mohl házet na kluky, ale i na sebe, že jsem měl chytit o dva góly víc a uhráli bychom nějaké body. Těžko říct, od toho tady nejsem. Mám chytat puky a musím se snažit, abych ji dostával míň za sebe.

Bylo hodně poznat, že vám kvůli zranění vypadla elitní obranná dvojice Němec, Suhrada?
Jsou to obránci, kteří hrají přesilové hry a možná se to i promítlo ve třetí třetině ve hře v početní výhodě.

Dnes jste se zapojil do trenérské výzvy, když jste upozorňoval na to, že jste byl v brankovišti atakovaný a gól Litvínova v závěru druhé třetiny tak nebyl uznaný.
Hodně sleduju NHL, kde jsou šikovní gólmani. U některých situací bych si ani neřekl, že bych ji neuznal. Právě tuto jsem tam několikrát viděl, že nebyla uznána a navíc bylo řečeno, že chceme jít po trendu NHL. Tím, že hráč nebyl v brankovišti a hokejkou mi šáhl do lapačky, mi znemožnil pohyb, abych lapačku vedl nahoru proti puku. Z toho možná vznikl i gól.

Upozorňoval jste na to svoje spoluhráče a lavičku?
Chtěl jsem to zahlásit, ale zpočátku mi nikdo nevěnoval moc pozornost, protože to nešlo moc vidět. Jsem rád, že rozhodčí to posoudil takhle, aniž bych mu něco řekl, tak mi to takto popsal sám.

Z úvodních pěti zápasů hrajete čtyřikrát doma, bavili jste se v kabině, že je velmi důležité chytit start?
Udělal jsem maximum proto, abych byl na zápas připravený. Chtěl jsem uhrát jakýkoliv bod, protože sezona bude náročná. Začátek byl hodně hektický spousta šancí na obou stranách, měl jsem tam pár tyček a pár skvělých zákroků. Pak soupeř využil přesilovky. Snad se štěstí otočí k nám a začneme z nich dávat branky i my.

Jak silný byl Litvínov, který v létě obměnil kádr?
Hráli perfektně. Zúročili svůj trend tlačit všechno do brány, měli spoustu střel a z toho si tvořili šance. Mají šikovné útočníky, kteří mají smrtící střelu. Dneska jsme to viděli. Jeden nájezd, krásně provedený blafák, krásná střela při čtvrtém gólu. Musím je jen pochválit.

Jak jste vnímal, že na utkání opět mohli dorazit fanoušci?
Před zápasem jsem se hodně soustředil, moc jsem okolí nevnímal. Ale když jsem asi půlminuty před úvodním buly stál v brankovišti, tak byl neuvěřitelný pocit, když se začalo skandovat. Měl jsem husinu. Jsem strašně rád, že sem lidi chodí a že nám fandí. Doufám, že jim všem budeme dělat radost.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY