pátek 20. ledna 2023 | Vojtěch Gargulák

Začíná poslední čtvrtina sezóny! V sobotu Berani cestují do Kolína

Základní část hokejové Chance ligy se neúprosným tempem blíží do finiše. Už v sobotu totiž vstoupí do své poslední čtvrtiny, zlínští Berani se tak v rámci 40. kola podruhé představí na ledě kolínských Kozlů. Navážou na dvě vítězná utkání z posledního týdne a vybojují proti rozjetému soupeři další důležité body? Utkání ve středních Čechách startuje v 17 hodin.

Posádka lodivoda Miloše Říhy má za sebou dvě vydařená utkání proti soupeřům ze severovýchodu. Po domácím úspěchu nad Frýdkem-Místkem totiž ve středu dokázali po obětavém výkonu na ledě Poruby vynulovat lídra tabulky a zvítězit 2:0. Do poslední fáze základní části tak vstupují posíleni pozitivním impulsem. Jenže v Kolíně je nečeká nic jednoduchého. Kozlové si totiž užívají vítězné vlny, v novém roce ještě ani z jednoho utkání nevyšli s prázdnou, a z posledních sedmi zápasů jen jednou prohráli. Naposledy ve středu doma vyválčili dva body proti Vsetínu, který porazili 2:1 po nájezdech.

Uvidí diváci v Kolíně další drama?

Kozlům se v poslední době daří, na domácí půdě však vítězí po velice vyrovnaných bitvách. Poslední čtyři utkání před vlastními fanoušky totiž Kolín vyhrál pouze o gól, třikrát z toho navíc rozhodovalo až prodloužení či nájezdy. Dramatické byla ostatně i poslední dvě vzájemná střetnutí proti Beranům. Ti v říjnu ve středních Čechách po vyhrocené bitvě padli 3:4, v prosinci ale na Zimním stadionu Luďka Čajky díky brance Antonína Honejska v prodloužení soupeře stejným výsledkem porazili.

Vítězná sestava se nemění?

Právě nejproduktivnější hráč Beranů Honejsek kvůli drobnému zranění vynechal poslední utkání na ledě Poruby, už ve čtvrtek se ale v rámci tréninku opět vyjel na led a pro sobotní utkání by tak mohl být k dispozici. Další větší změny v sestavě by nastat neměly, do branky by se měl opět postavit Daniel Huf.

„Výhry nás nakoply, atmosféra v kabině je díky tomu mnohem lepší. Do Kolína rozhodně jedeme s cílem získat tři body.“

Zdeněk Sedlák ml., útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jakub Sklenář, útočník (34)

Prosadí se zkušený útočník?

Kolínské mužstvo se skládá ze zajímavého mixu mladých talentů a ostřílených borců s bohatými zkušenostmi. Do druhé kategorie rozhodně patří útočník Jakub Sklenář, který ve čtyřiatřiceti letech stále plní solidní roli defenzivně laděného forvarda. Odchovanec Znojma je bývalým mládežnickým reprezentantem, zúčastnil se mistrovství světa do 18 i 20 let, přičemž z prvního jmenovaného přivezl bronzovou medaili. Celou dosavadní kariéru strávil v Česku, v extralize odehrál přes 700 utkání a v roce 2008 se ve službách Slavie podílel na zisku mistrovského titulu. Kromě pražského mužstva hrál také za Chomutov a hradecký Mountfield, v jehož organizaci je dodnes – druhým rokem působí v partnerském Kolíně.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

SC Marimex Kolín Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
8. místo (56 bodů) Umístění v tabulce 11. místo (51 bodů)
11 bodů Posledních 5 zápasů 8 bodů
13,95% (14. místo) Úspěšnost přesilovek 17,81% (8. místo)
82,47% (9. místo) Úspěšnost oslabení 84,00% (6. místo)
240 (14. místo) Bloky 330 (6. místo)
445 Trestné minuty 430
Zdeněk Král – 36 bodů (8+28) Nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek – 27 bodů (10+17)
Zdeněk Čáp – 19 bodů (2+17) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 20 bodů (9+11)
Jan Veselý (13 branek) Nejlepší střelec Petr Mrázek (13 branek)
Zdeněk Král (28 asistencí) Nejlepší nahrávač Antonín Honejsek (17 asistencí)
Petr Koukal (+7) +/- Daniel Gazda (+9)
Jakub Sklenář (25) Bloky Jiří Suhrada (35)
Jakub Soukup (91,24%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,47%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY