pondělí 19. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Zdeněk Sedlák se uvedl při návratu do mateřského klubu gólem. Táhlo mě to domů, říká

Dvaadvacetiletý forvard Zdeněk Sedlák odešel v mládežnickém věku sbírat zkušenosti do Finska, kde prošel akademií Kärpätu Oulu. Na severu Evropy stihl odehrát přes stovku zápasů ve druhé nejvyšší soutěži Mestis s bilancí půlbodu na zápas. V letošním létě se dohodl na smlouvě s extraligovou Plzní, kde však i vinou zranění neuspěl a odehrál za Indiány pouhých osm duelů. Větší čas strávil v druholigovém celku Klatov. Jeho západočeské angažmá skončilo předčasně a Sedlák se vrátil do rodného města. První zápas v dresu Zlína oslavil gólem, nicméně jeho radost z premiérové trefy v první lize zkalila prohra Beranů 2:5 v derby se Vsetínem.

Zdeňku, ve třetí třetině jste byli hodně aktivní, nicméně podruhé srovnat zápas se vám nepodařilo. Kde hledat příčinu porážky se Vsetínem?

Ve třetí třetině to tam lítalo kolem jejich branky, někomu se to mohlo odrazit. To by nás gól nakoplo a věřím, že bychom zápas mohli otočit. Nestalo se, dali další gól a vyhráli.

Za nerozhodného stavu 2:2 přišlo zbytečné vyloučení zlínského hráče a soupeř dal z následné hry gól a šel opět do vedení. Jak jste viděl tuto situaci?

K tomu se nechci vyjadřovat, nebudu hodnotit naše vyloučen.

Jak jste se cítil na ledě?

Cítil jsem se moc dobře, bylo hezké si zahrát opět doma. Mrzí mě, že jsme nevyhráli.

Popište svůj premiérový gól ve zlínském dresu z 31. minuty zápasu, který znamenal vyrovnání na 2:2. Jak k tomu došlo?

Letěl ke mně puk, který jsem zpracoval. Bouchl jsem zadkem do obránce a pak jsem vystřelil z otočky. Naštěstí to skončilo v bráně. Bylo to docela z úhlu, a vím, že jsem tam měl za zády jednoho, dva obránce. Více si z toho ale už nepamatuji, byl jsem celkem v euforii.

Derby se Vsetínem vidělo necelých pět tisícovek diváků. Co říci na adresu zlínských fanoušků a celkovou atmosféru v derby?

Strašně se mi to líbilo, bylo to super. Fandilo se celý zápas. Mrzí mě, že jsme jim podporu nevrátili vítězstvím.

Sešlo se vám po ukončení smlouvy v Plzni více nabídek?

Nabídek bylo hodně, deset až patnáct. Hned mi zavolal pan Hamrla. Jelikož jsem se chtěl vrátit domů, tak jsem na zlínskou nabídku kývl. Samozřejmě je z mého pohledu a angažmá nepříjemné, že se vrátil do klubu můj otec. Dělá však mládež a nemá na A ligový tým žádný vliv. Z Plzně navíc znám pana Říhu. Přijde mi, že jsme si sedli. Byl to jeden z dalších důvodů, proč jsem se vrátil do Zlína.

Říkáte hodně nabídek na stole, byla některá z nich ze zahraničí?

Ano, ale konkrétní být nechci.

Za extraligový tým Plzně jste si připsal pouhých osm zápasů a jediný bod v produktivitě. Proč vám angažmá v Plzni nevyšlo více?

Tohle působení bych nerad hodnotil, nějak to začalo a nějak skončilo. Pochopitelně jsem si to ale představoval jinak. Takový je hokejový život. Jsem rád, že jsem zpátky doma!

Na západě Čech jste pendloval mezi extraligovou Plzní a druholigovým týmem z Klatov. Jak to bylo náročné nejen z časového hlediska?

V jednom týdnu jsem v úterý hrál extraligu, ve středu druhou ligu, ve čtvrtek extraligu na Spartě. Po pátečním volnu jsem si v sobotu dal opět druhou ligu a v neděli extraligu. Celý týden tak byl zápasový.

Jak hodnotíte kvalitu derby Beranů proti Vsetínu?

Celkově to byl extraligový zápas, na obě strany se hrál výborný hokej. Dalo se na to dívat.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY