neděle 11. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vojtěch Riedl: Týmový výkon se zvedl. Když budeme pokračovat v nasazení, začneme sbírat více bodů

Urostlý obránce PSG Berani Zlín Vojtěch Riedl zaznamenal v zápase s Jihlavou svůj premiérový gól v první lize a jeho přesná trefa nasměrovala Berany k bodovému zisku na Vysočině. Loňský kapitán zlínské juniorky naskočil v závěru loňské sezony do seniorského hokeje, v extralize odehrál pět zápasů a předvedenou hrou příjemně překvapil. V Chance lize nastupuje za mateřský klub od poloviny října a doposud si připsal 9 zápasů. Více utkání má v probíhající sezoně na svém kontě ve druhé lize, kde nastoupil za týmy Vyškova a Valašského Meziříčí. V listopadu pomohl Bobrům z Valmezu k výhře nad Hodonínem a o necelý měsíc skóroval i v první lize. „Náš týmový výkon se zvedl. Když budeme pokračovat v tomto nasazení, tak začneme sbírat více a více bodů,“ burcuje dvacetiletý obránce. Sportovní geny má silně zakořeněny v rodině, neboť jeho otec Antonín Příkazský hrál fotbal za mládežnickou reprezentaci a Ratíškovice.

Vojtěchu, dal jste premiérový gól v první lize, ale radost ze střeleckého úspěchu kalí hořkost z další porážky. Jak zápas hodnotíte?

Do utkání s Jihlavou jsme vstoupili o hodně lépe než v Šumperku. Bohužel jsme v první třetině inkasovali tři blbé góly a v prodloužení přišlo to samé. Na druhou stranu se zvedl týmový výkon. Pokud budeme pokračovat v nastoleném trendu, určitě budeme sbírat více bodů.

Popište svou premiérovou gólovou trefu ze 32. minuty zápasu, která znamenala snížení stavu na 2:3.

Výborně jsme forčekovali v útočném pásmu. Kachnovi (pozn. Autora Ondřej Kachyňa) přišel puk na modrou, pak se to dostalo ke mně. Následně jsem už jen vystřelil. Hlavně jsem se snažil trefit branku, na nic jiného jsem nemyslel.

Máte někde schovaný kotouč z první trefy v Chance lize?

Ne, na to jsem vůbec nemyslel. Důležité bylo, že jsme díky tomu mohli vyrovnat na 3:3.

V prodloužení jste měli více ze hry, vytvořili jste si dostatek šancí a v závěru základní hrací doby jste sahali po tříbodové výhře. Nemrzí to, že nemáte alespoň bonusový bod?

Mrzí to, že jsme šli do prodloužení. Tam jsme protivníka přehrávali, měli jsme tam šance. Velká škoda, že zůstaly nevyužity v závěru třetí třetiny, mohli jsme mít tři body. Možná jsme rádi i za jeden, ale dva body nám zkrátka utekly mezi prsty. V prodloužení jsme byli dominantní, bohužel padl gól ze špatné situace, bylo to odražené a tečované. Určitě to strašně mrzí, že odsud odjíždíme jen s jedním bodem.

Herní výkon byl oproti utkání se Šumperkem diametrálně odlišný. Co bylo ve vašich očích rozdílné s předchozím zápasem?

„Určitě nasazení. Dodržovali jsme systém, který jsme si určili. Sice to nebylo perfektní, protože je k tomu potřeba se ještě časem dopracovat. Zavírali jsme pásmo, dobře jsme je dostupovali, forčekovali a v obraně už to nebyl takový chaos. Musíme hrát kompaktněji a určitě to přijde. Především v nasazení byl největší rozdíl.

Soupeři jste dělali velké problémy především vysokým forčekinkem.

Ano, řekli jsme si před zápasem pár věcí a během utkání jsme to přizpůsobili hře. Díky tomu jsme získávali hodně puků, dostávali jsme se i do šancí.

V utkání proti Jihlavě jste se dostal v sestavě mezi šest obránců, z čehož vyplynul i vysoký icetime téměř sedmnácti minut pobytu na ledě. Cítíte od nového trenéra Miloše Říhy větší důvěru?

Těžko říct, byl to teprve druhý zápas. Důvěru si každý musí zasloužit svými výkony na ledě. Po druhém utkání se to těžko hodnotí.

V letošní sezoně jste si zatím více zahrál ve druhé lize za celky Vyškova a Valašského Meziříčí. Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?

Určitě je to pro mě herní zkušenost, můžu hrát seniorský hokej. I druhá liga je kvalitní soutěž. Hodně věcí mně pomohlo a můžu být v neustálém zápasovém vytížení. Jsem mladý a potřebuji hrát. Hodnotím to velmi kladně.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY