pátek 09. prosince 2022 | Vojtěch Gargulák

V sobotu na Vysočinu! Berani v Pelhřimově vyzvou jihlavskou Duklu

Zlínští hokejisté před sebou mají další venkovní zápas, v rámci 29. kola Chance ligy v sobotu cestují do Pelhřimova, kde se potřetí v sezóně utkají s Duklou Jihlava. Podaří se jim napravit nepovedený vstup do prosince a vybojují pod novým trenérem Milošem Říhou první body? Utkání v jihlavském azylu startuje v 16:30.

První zápas s Milošem Říhou mladším na střídačce pro Berany skončil zklamáním. Na půdě Šumperku po nevýrazném výkonu skončili bez bodů, když prohráli 1:3 a nevylepšili tak dosavadní deváté místo v tabulce. „Výsledek je špatný. Brankář zachytal výborně, zlikvidoval řadu šancí soupeře, ale v defenzivě nejsme spokojeni a v útoku nejsme vůbec nebezpeční. Čeká nás ještě hodně práce, budeme dělat maximum pro zlepšení,“ komentoval zlínský trenér středeční utkání ve Škoda Areně. Šanci na nápravu budou mít Berani v sobotu proti Jihlavě, která se po listopadovém trápení opět zvedá a v posledních čtyřech zápasech dokázala bodovat. Ve středu Dukla přivezla tři body z Frýdku-Místku, kde zvítězila 4:1.

Berani poprvé v Pelhřimově

S Jihlavou se Berani potkají v této sezóně už na třetím různém stadionu. Zářijový souboj v Jindřichově Hradci rozhodly až samostatné nájezdy, po kterých se z dvoubodového vítězství 2:1 radovali žlutomodří. Odvetu na Zimním stadionu Luďka Čajky ale lépe zvládla Dukla, která díky třem přesilovkovým gólům vyhrála 3:1. Tentokrát se utkání odehraje v druhém z jihlavských azylů, na Zimním stadionu v Pelhřimově s kapacitou 3 100 diváků, kde si Berani dosud nikdy nezahráli.

Jihlavské "domácí" trápení

Absence ryze domácího prostředí se na výkonech Dukly velice negativně projevuje. Zatímco ve venkovních duelech Jihlavané získali nejvíce bodů z celé ligy, v tabulce domácích zápasů figuruje až na předposledním místě, z posledních sedmi zápasů v azylech vyhrála pouze jediný.

„Musíme makat. Dáváme do toho všechno, zkrátka maximum. Pod novým trenérem jsme měli jen pár tréninků, doufám, že v dalších zápasech to bude lepší a lepší.“

Petr Mrázek, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Tomáš Harkabus, útočník (28)

Přidá jihlavský bojovník pátý gól v řadě?

Nikdy nepatřil mezi kanonýry, v posledních týdnech ale svými brankami táhne jihlavskou ofenzivu. Útočník Tomáš Harkabus se trefil v posledních čtyřech zápasech a s celkovými dvanácti přesnými trefami je momentálně nejlepším střelcem Dukly. Urostlý forvard se narodil v Ústí nad Labem a je odchovancem tamního hokeje. V juniorském věku dostal šanci v Karlových Varech, v jejichž dresu poprvé nastoupil v extralize a zahrál si také za mládežnickou reprezentaci. Mezi elitu se ale nikdy natrvalo neprosadil, naopak v první lize s více než třemi stovkami startů patří mezi stálice. Kromě Jihlavy si ji zahrál také za Kadaň a Frýdek-Místek, v Dukle působí už šestým rokem.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

HC Dukla Jihlava Chance liga 2022/23 PSG Berani Zlín
6. místo (45 bodů) Umístění v tabulce 9. místo (37 bodů)
10 bodů Posledních 5 zápasů 3 body
17,76% (8. místo) Úspěšnost přesilovek 16,19% (11. místo)
78% (12. místo) Úspěšnost oslabení 86,15% (2. místo)
220 (8. místo) Bloky 229 (5. místo)
235 Trestné minuty 330
Patrik Miškář – 22 bodů (9+13) Nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek, Pavel Kubiš – 16 bodů (8+8)
Filip Haman – 11 bodů (1+10) Nejproduktivnější obránce Daniel Gazda – 14 bodů (6+8)
Otakar Šik, Tomáš Harkabus (12 branek) Nejlepší střelec Antonín Honejsek, Pavel Kubiš (8 branek)
Patrik Miškář (13 asistencí) Nejlepší nahrávač Jakub Illéš (11 asistencí)
Filip Dundáček (+13) +/- Daniel Gazda (+8)
Filip Dundáček (28) Bloky Pavel Sedláček (28)
Adam Beran (91,49%) Úspěšnost zákroků Daniel Huf (92,51%)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY