čtvrtek 01. prosince 2022 | Vojtěch Gargulák

Další nabitý hokejový víkend! V pátek doma Berani přivítají vedoucí Porubu

Hokejové Berany čekají další dva po sobě jdoucí zápasy na Zimním stadionu Luďka Čajky. V prvním z nich se už v pátek v tradičním čase od 17:30 utkají s lídrem tabulky z Poruby. Podaří se žlutomodrým vrátit Ostravanům říjnovou porážku a vstoupí do prosince vítěznou nohou? Přijďte je v těžkém duelu podpořit! Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal, nebo před zápasem na pokladnách ZS.

Závěr listopadu Beranům nevyšel. Po domácí porážce na nájezdy proti pardubickému „Béčku“ nezvládli ani středeční souboj na ledě Frýdku-Místku, kterému podlehli těsným rozdílem 1:2. Sérii nelichotivých výsledků tak budou chtít utnout v pátek, kdy je čeká první ze dvou víkendových domácích duelů. Proti Porubě je však čeká hodně náročná práce. Ostravané suverénně vedou prvoligovou tabulku, na druhou Třebíč drží náskok čtyř bodů, přičemž mají hned dva zápasy k dobru. V poslední době ale ani jejich výsledky nebyly úplně přesvědčivé. Domácí zápasy s Frýdkem-Místkem a Šumperkem muselo rozhodovat až prodloužení, v prvním případě se radovali Rysi, Draci nakonec ve středu z RT TORAX Areny odjížděli poraženi.

Prvoligová sezóna ve své polovině

Utkáním s Porubou Berani uzavřou první polovinu aktuální sezóny. V průběžné tabulce jim patří deváté místo, na domácí půdě ale během listopadu ani jednou nezůstali bez bodu. Poruba naopak na hřištích soupeřů v poslední době tápe, třízápasovou sérii venkovních porážek ukončila až minulý týden, kde ale na ledě posledních Pardubic „B“ musela dotahovat dvoubrankovou ztrátu a nakonec zvítězila těsně 3:2.

Třetí vzájemné střetnutí za poslední půlrok

Berani se s Porubou utkali už během předsezónní přípravy, kdy v první polovině zápasu hraném na PSG Areně dominovali a vytvořili si náskok 4:0. Pak ale soupeř zmobilizoval síly a utkání dokázal zdramatizovat, vítězství domácích 4:3 už ale Ostravané odvrátit nedokázali. Říjnový souboj v rámci 13. kola Chance ligy už si ale Poruba podmanila. Na půdě RT TORAX Areny byla k vidění zajímavá přestřelka, na jejímž konci díky dvěma gólům v posledních třech minutách svěřenci trenéra Jiřího Režnara slavili výhru 5:3.

„V této soutěži může každý porazit každého, a i když je Poruba letos odskočená, určitě s ní chceme něco uhrát. Příprava na ni bude stejná jako na kohokoli jiného.“

Darek Hejcman, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jakub Šlahař, útočník (31)

Zaboduje zkušený útočník na půdě rodného města?

V barvách Poruby na zlínský led vyjede hned celá řada odchovanců, kteří se v roli soupeře utkají proti svému mateřskému klubu. Nejvýraznějším z nich je útočník Jakub Šlahař, který dres Beranů nosil s dílčími přestávkami nepřetržitě od mládežnických let až do minulé sezóny. Jednatřicetiletý forvard ve Zlíně slavil dorostenecký i juniorský extraligový titul, v sezóně 2012-13 byl členem stříbrné party A-týmu. Krátce se mihl i v zámoří, první ligu si zahrál také za Olomouc, Třebíč, Havířov, Prostějov, Přerov a Frýdek-Místek. Od aktuální sezóny působí v Porubě a momentálně se s pětadvaceti body dělí o status nejproduktivnějšího hráče Chance ligy.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 HC RT TORAX Poruba 2011
9. místo (35 bodů) Umístění v tabulce 1. místo (48 bodů)
7 bodů Posledních 5 zápasů 9 bodů
18,48% (6. místo) Úspěšnost přesilovek 23,19%% (3. místo)
85,09% (3. místo) Úspěšnost oslabení 88,76% (1. místo)
205 (5. místo) Bloky 225 (4. místo)
296 Trestné minuty 301
Jakub Illéš – 16 bodů (5+11) Nejproduktivnější hráč Jakub Šlahař – 25 bodů (11+14)
Daniel Gazda – 14 bodů (6+8) Nejproduktivnější obránce Jiří Klimíček – 12 bodů (2+10)
Antonín Honejsek (7 branek) Nejlepší střelec Jakub Šlahař (11 branek)
Jakub Illéš (11 asistencí) Nejlepší nahrávač Roman Pšurný (16 asistencí)
Daniel Gazda (+8) +/- Aaron Berisha (+13)
Pavel Sedláček (26) Bloky Adam Sedlák (39)
Daniel Huf (92,86%) Úspěšnost zákroků Daniel Dolejš (92,25%)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY