čtvrtek 17. listopadu 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jiří Suhrada po prohře v Litoměřicích a ukončení vítězné série: Musíme začít zase drabat

Hokejisté PSG Berani Zlín nenavázali v duelu s Litoměřicemi na předchozí sérii výher v Chance lize a úspěšná šnůra se zastavila na čísle čtyři. Svěřenci Rostislava Vlacha předvedli na severu Čech velmi slabý výkon a soupeř vedl ve 34. minutě již 5:0. „Byli aktivnější, všude o krok dříve. Chyběla nám bojovnost, kterou jsme ukazovali předchozí čtyři zápasy, ta nám scházela nejvíce,“ řekl obránce Jiří Suhrada, autor jednoho z dvou gólů Zlína. Berani padli na ledě Kališníků 2:5.

Litoměřice nastoupily do zápasu pěkně zhurta a na začátku sedmé minuty vedly již 2:0. „Těžko říci, čím to bylo. Vletěli na nás a bohužel nám dali dvě branky,“ soukal ze sebe jednadvacetiletý obránce v útrobách Kalich arény. Soupeř ukázal velkou sílu v proměňování přesilových her, kde patří k nejlepším v celé lize. Berani mu k vylepšení statistik i pomohli, neboť hned osmkrát za utkání zahřívali trestnou lavici. „Přesilovky hrají dobře, umí z nich dát gól. Pustili jsme je do tlaku, hráli je dobře a potrestali nás,“ pověděl Jiří Suhrada.

Zlín se pokoušel udržet si listopadovou neporazitelnost, nicméně tentokrát tvrdě narazil. Pátý zářez v řadě po chabém představení nepřišel. „Konec úspěšné série jsme si nepředstavovali. Chtěli jsme navázat další výhrou, ale vůbec se nám to nepovedlo. Jsme na sebe hodně naštvaní, výkon nebyl vůbec dobrý. Navíc to nepůsobilo dobře ani na oko diváka,“ řekl bývalý mládežnický reprezentant.

Jiří Suhrada v závěru utkání svou přesnou pumelicí od modré čáry v přesilovkové hře alespoň zmírnil prohru na třígólový rozdíl. „Náš výkon byl nemastný, neslaný. Po dvou dnech volna si to v klidu rozebereme a vyříkáme v šatně. Musíme začít zase drabat, tak jako jsme drabali předchozí čtyři zápasy,“ uvedl.

Vzhledem k předehranému utkání s Přerovem mají Berani týdenní zápasové volno. Další duel je čeká až ve středu 23. listopadu v pražském Edenu proti Slavii. „Pauza přijde pro každého vhod. Můžeme si odpočinout jak po fyzické, tak i psychické stránce. Za týden nás čeká další zápas a půjdeme do toho naplno. Musíme být o sto dvacet procent lepší než v Litoměřicích,“ uzavřel obránce Jiří Suhrada.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY