úterý 25. října 2022 | Vojtěch Gargulák

Podruhé v řadě doma! Berani v utkání věnovaném zlínské ZOO přivítají Jihlavu

Hokejoví Berani se podruhé v rychlém sledu představí na domácí půdě. Po pondělní kanonádě proti Šumperku tentokrát ve středu podruhé v sezóně změří síly s rozjetou Duklou Jihlava. Oděni přitom budou do speciální sady dresů se zvířecími motivy na podporu zlínské zoologické zahrady. Přinese Beranům štěstí a pomůže k druhému vítězství v řadě? Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje jako obvykle v 17:30.

Žlutomodří do nového týdne vstoupili úspěšně, v pondělí na domácím ledě nechali zapomenout na předchozí trápení a Draky ze Šumperka rozstříleli vysoko 7:1. „Je důležité, že se nám podařilo nastřílet tolik gólů, hlavně kvůli sebevědomí, které nám z nějakého důvodu chybí. Musíme si ho vybudovat zpátky, a tohle je jedna z cest, která nám k tomu může pomoci,“ řekl po zápase jeden ze tří dvoubrankových střelců Antonín Honejsek. Další branky se Berani pokusí přidat ve středu, v cestě jim ale bude tentokrát stát soupeř z opačného konce tabulky. Jihlavská Dukla se po slabším vstupu do sezóny rozjela, z posledních šesti zápasů prohrála jen jednou a ze čtvrtého místa dýchá na záda absolutní špičce Chance ligy. Naposledy v pondělí zvládla duel s Frýdkem-Místkem, který porazila 4:1.

Zastaví Berani rozjetou Duklu?

S Jihlavou se zlínští hokejisté v této sezóně utkají podruhé poté, co si v září z jejího azylu v Jindřichově Hradci odvezli 2 body za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Vyrovnaný zápas lze očekávat také tentokrát, zajímavým tipem pro sázkaře může být počet gólů v utkání, v posledních osmi zápasech Dukly totiž padlo přesně 5 branek. Většinu z nich však svěřenci Viktora Ujčíka zvládli vítězně a tak se v tabulce vyšplhali na průběžné čtvrté místo.

“Zvířecí“ dresy opět v akci

Středeční utkání se na Zimním stadionu Luďka Čajky odehraje ve znamení podpory zlínské zoologické zahrady. Domácí hokejisté tak nastoupí ve speciální sadě dresů, kterým namísto tradičního Berana budou dominovat oblíbená zvířata ze ZOO, v případě žluté sady to jsou kivi a slon. V těchto dresech Zlíňané odehráli už předsezónní přípravu, po zápase s Jihlavou pak zamíří do aukce, jejíž výtěžek poputuje právě na konto ZOO v Lešné.

Vítězná sestava a návraty z marodky

Po úspěšném pondělním souboji se Šumperkem lze očekávat, že v sestavě Beranů pro utkání s Jihlavou k velkým změnám nedojde. Otázkou je nasazení útočníka Denise Kindla a brankáře Daniela Hufa, kteří se po drobných zraněních vrátili do tréninkového procesu. Po delší době tak trenéři Vlach s Juríkem mají k dispozici kompletní hráčský kádr.

„Soustředíme se jen na sebe, je jedno jestli přijede Jihlava nebo někdo jiný. Vždy záleží v prvé řadě na našem výkonu, liga je velice vyrovnaná a my zatím bojujeme hlavně sami se sebou. V pondělí se nám podařilo vysoko vyhrát a ve středu budeme bojovat dál.“

Antonín Honejsek, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Jonáš Jungwirth, útočník (18)

Naváže talentovaný junior na snový večer?

Ještě před pár dny ve Zlíně nastoupil coby jeden z lídrů jihlavské juniorky a třemi body jí pomohl k vítězství 5:1. Nyní se osmnáctiletý útočník Jonáš Jungwirth pokusí něco podobného zopakovat také na seniorské úrovni. Podařilo se mu to už v pondělí, kdy při svém letošním prvním startu za A-tým proti Frýdku-Místku dvakrát skóroval a přidal i jednu asistenci. V rodné Jihlavě strávil dosud celou kariéru, ve všech mládežnických kategoriích byl velice produktivní. Je také pravidelným účastníkem srazů mládežnických reprezentačních výběrů.


Statistiky týmů v aktuální sezóně

PSG Berani Zlín Chance liga 2022/23 HC Dukla Jihlava
9. místo (20 bodů) Umístění v tabulce 4. místo (25 bodů)
6 bodů Posledních 5 zápasů 11 bodů
21,74% (7. místo) Úspěšnost přesilovek 12,96% (13. místo)
86,57% (2. místo) Úspěšnost oslabení 75,93% (14. místo)
124 (6. místo) Bloky 119 (7. místo)
196 Trestné minuty 124
Daniel Gazda, Jiří Ondráček – 9 bodů (4+5) Nejproduktivnější hráč Otakar Šik – 13 bodů (8+5)
Daniel Gazda – 9 bodů (4+5) Nejproduktivnější obránce Filip Haman – 6 bodů (1+5)
Petr Mrázek (6 branek) Nejlepší střelec Otakar Šik (8 branek)
Daniel Gazda, Jiří Ondráček, Valentin Claireaux, Jakub Husa (5 asistencí) Nejlepší nahrávač Otakar Šik, Patrik Miškář, Jiří Fronk, Filip Haman (5 asistencí)
Valentin Claireaux (+3) +/- Filip Dundáček (+8)
Pavel Sedláček (18) Bloky Filip Dundáček (21)
Daniel Huf (94% – 12 utkání) Úspěšnost zákroků Jakub Neužil (94,55% – 2 utkání)
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY