úterý 25. října 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Nesmí nás takový zápas uspokojit, nabádá po vysoké výhře nad Šumperkem dvougólový Petr Mrázek

Výsledek hovoří jasně, hokejistům PSG Berani Zlín se podařilo v 15. kole Chance ligy odehrát svůj nejlepší duel v letošní sezoně a zapsat vysoké vítězství nad Šumperkem 7:1. Soupeře, který byl před zápasem s Berany bodově nastejno, dorazil v samotném závěru utkání dvěma góly Petr Mrázek. "Pořád máme co zlepšovat, ne že si řekneme, že jsme porazili Šumperk a všechno je super. Nesmí nás to uspokojit," byl opatrný po kanonádě osmadvacetiletý útočník.

Kromě něho si připsali po dvou gólech také Antonín Honejsek s Jiřím Ondráčkem. Berani vstoupili do duelu aktivně, po první třetině vedli na střely 19:3, gólově se ale prosadili jen jednou. "Řekli jsme si, že hlavně musíme pokračovat v tom, co jsme hráli. Dominovali jsme, bylo potřeba to udržet další třetiny," pověděl Mrázek. Jeho spoluhráči pak do poloviny zápasu vedli už 3:0. Pak ale podcenili akci Jiřího Průžka, jenž snadno snížil.

"Je pravda, že to udělal dobře, hezky. Musíme to lépe pohlídat a samozřejmě to ubránit. Tento gól společně s vyloučeními jsou negativa," tušil autor gólů ze samotného závěru utkání. Nejprve vymetl v přesilovce ukázkově horní růžek, v poslední minutě utkání pak v mínusovém úhlu vykoupal gólmana soupeře a zasunul puk zpoza branky za tyč.

"Vyplynulo to ze situace. Když mi přijde puk do úhlu, tak je to těžké na střelu. Zkusil jsem toto a vyšlo to. Jsou to věci, co si třeba zkusíte při bagu," nastínil o své parádě Mrázek. Beranům se zadařilo také v přesilovkách, ze tří přesilovek dali dvě branky. Jednou se navíc prosadili při ponechané výhodě. "Doteď jsme moc gólů v přesilovkách nedávali, teď nám to sedlo. Super, ale musíme to pilovat tak, aby to byla naše zbraň," přeje si třetí muž zlínského bodování s bilancí 6 plus 2.

Zlínští hokejisté přerušili sérii tří porážek, kde nebodovali. Ve středu hrají opět doma, přijede Jihlava. "Nikdo nechce prohrávat, všechny nás to štvalo. Řekli jsme si, že do toho šlápneme a odehráli jsme diametrálně odlišný zápas než v Kolíně. Ale pozor, zároveň nás nesmí takový zápas uspokojit a říct si, že je všechno super," zopakoval Petr Mrázek.

"Brali jsme ho jako střelce, dva góly v souboji se Šumperkem dal. Věříme, že tu pohodu, kterou si v utkání vytvořil, zvládne udržet. S jídlem roste chuť, což se projevilo na jeho pěkné akci ze závěru zápasu. Oba jeho góly byly pěkné. Využil toho, kdy soupeř klekl a už se viděl v kabině," pověděl k Mrázkově výkonu asistent trenéra Juraj Jurík.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY