neděle 25. září 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kapitán Pavel Kubiš po prohře se Vsetínem: Celý zápas jsme tahali za kratší provaz, nešly nám nohy

Premiérové derby v letošní sezoně Chance ligy hokejistům PSG Berani Zlín nevyšlo, proti Vsetínu doma padli v poměru 0:2. „Mrzí nás to. Celý zápas jsme bohužel tahali za kratší konec a nakonec prohráli,“ povzdychl si kapitán Pavel Kubiš.

Čím to, že jste se pořádně nedostali do zápasu?

Bojujeme s tím… Pořádně nám nešly nohy, nebylo to dobré. Nedokázali jsme se prosadit. Nemyslím si, že by nás poznamenala atmosféra derby. Doufám, že v příštích zápasech to bude lepší.

Vsetínský brankář Maxim Žukov si připsal 25 zákroků, jenže celkově moc práce neměl, ne?

Je pravda, že asi neměl. Chytá dobře, navíc Vsetín hrál zodpovědně z obrany a my jsme se do předbrankového prostoru jen těžko dostávali. Drželi systém a nedělali také chyby, jako jiné týmy, s nimiž už jsme hráli.

Lámal se zápas ve druhé třetině, kdy jste soupeře svírali v přesilovce, ale gól jste nedali a chvíli poté naopak inkasovali?

Z přesilovky se dá vždycky něco vytěžit, že dvě, tři minuty po ní máte na ledě tlak a euforii. My jsme ale udělali pravý opak a dostali branku.

Co se s tím dá dělat?

Dneska jsme si sezonu neprohráli ani nevyhráli. Furt máme odehraná čtyři kola a máme před sebou ještě 48 utkání. Je tady spousta nových kluků, nový trenér. Snad se nastartujeme a přijdou lepší výsledky.

Udělal vám radost aspoň zcela zaplněný zimní stadion?

Hodně nás mrzí, že jsme před nimi nezvítězili. Přislíbili jsme, že výkony budou lepší, zatím ale nejsou. Řešíme to, bavíme se o tom. Doufám, že přijdou lepší výsledky. Hrajeme teď už v pondělí a středu, snad se posuneme výš.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY