čtvrtek 22. září 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Do derby musíme vypilovat problémy vzadu, velí po skalpu Jihlavy střelec Petr Mrázek

Triumf nad vítězem loňského ročníku Chance ligy si ve středečním podvečeru připsali hokejisté PSG Berani Zlín. V Jindřichově Hradci, kde je jihlavská Dukla vedle Pelhřimova v azylu, musela za stavu 1:1 o vítězi rozhodnout až osmá série dovednostních disciplín. Nájezdy nakonec na stranu Beranů překlopil Petr Mrázek, čímž tak Zlínští navázali na vítězství v Šumperku. "Do derby musíme vypilovat problémy vzadu," vzkázal úspěšný střelec po utkání směrem k sobotnímu očekávanému duelu.

Berani šli do vedení ve 3. minutě po trefě Jiřího Ondráčka, pak už se ale ze hry neprosadili. V duelu s Duklou je brzdila častá vyloučení, celkově nasbírali osm menších trestů. "Brzdí nás malé problémy vzadu, z čeho pak plynou vyloučení. Ony problémy musíme vypilovat a věřím, že příště už to bude lepší," řekl po zápase útočník Petr Mrázek, jenž vstřelil vítězný nájezd. A to jel až jako osmý exekutor PSG.

"V přípravě jsem jel myslím dvakrát a ani jednou jsem nedal, tak jsem se do nájezdu moc nehrnul. Někde v hlavě jsem nějaký plán měl, naštěstí to vyšlo," těšilo osmadvacetiletého hokejistu jeho provedení, kdy domácího brankáře Adama Berana překonal kličkou do bekhendu po naznačení střely. Ani se dvěma body však Mrázek úplně spokojený nebyl.

"Rozhodně mne mrzí, že jsme nezískali tři body. Bylo by to důležité vítězství. Měli jsme lepší pasáže než v Šumperku, ale jak jsem říkal, máme potíže vzadu. I přes ta vyloučení jsme ale měli dostatek šancí, ale častá oslabení nám třeba dost kouskují nasazování hráčů," přiblížil potíže nedisciplinovanosti v posledních dvou letech tahoun Prostějova. Mimochodem, celé dvě minuty ve třech proti čtyřem se Zlín bránil i v prodloužení. "Kluci to parádně ubránili, dost lehali do střel," ocenil práci spoluhráčů Mrázek.

V sobotu 24. září od 17:30 hodin už bude on a parta okolo něj bojovat v dlouho očekávaném duelu proti Vsetínu. Velké derby proti lídrovi tabulky slibuje velkou diváckou kulisu. "Těšíme se na to, bude to určitě vyhecovaný zápas, navíc dojde hodně lidí," usmál se na závěr rozhovoru Petr Mrázek.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY