neděle 18. září 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Daniel Huf: "Nejhorších bylo posledních deset minut. Výhra nás nakopne!"

Zlínští hokejisté si připsali na ledě Šumperka v rámci druhého kola Chance ligy premiérovou výhru v první lize po sestupu z nejvyšší soutěže. Velkou zásluhu na ní měl brankář Daniel HUF, který předvedl v utkání celkem 23 úspěšných zápasů a kotouč lovil ze své sítě jen dvakrát. „Konečně jsme zažili pocit vítězství, radost byla obrovská,“ pověděl po zápase třiadvacetiletý gólman.

Berani vydřeli na ledě za chodu rekonstruované Škoda arény, kde je zahalena jedna kompletní tribuna plachtou, první výhru v nové sezoně. Favorit nakonec svou roli zvládl, i když se hodně zapotil. „Pro nás hodně těžký zápas. Šumperk měl hodně nevyzpytatelných situací a občas nám zatopili v obranném pásmu. Společně jsme to zvládli a nebezpečné situace ubránili. Hlavně jsme rádi, že jsme konečně vyhráli a duel dovedli do vítězného konce. Věřím, že nás výhra nakopne do dalších zápasů,“ řekl Daniel Huf, který dostal v bráně přednost před jedničkou Liborem Kašíkem. Proti Kolínu si odbyl v závěrečné třetině úvodních dvacet minut letošní sezony.

Draci si vytvořili řadu slibných akcí, které zaváněly gólem. Zlínská pojistka přišla až minutu před koncem základní hrací doby po gólu Jiří Ondráčka při neúspěšné powerplay soupeře. „Vyhráli jsme a to je hlavní. Zažili jsme pocit vítězství, nakopne nás to. Je úplně jedno jak jsme vyhráli. Důležité je, že bereme tři body do tabulky. Radost byla obrovská, jsme rádi, že jsme tady vyhráli,“ vykládal po historicky prvním soutěžním střetu hokejistů Zlína a Šumperka.

Huf čelil ve třetí třetině celkem osmi střelám, kapituloval pouze jednou, když David Bartoš ve 48. minutě zametl kotouč do odkryté klece. Řadu jedovatých střel pochytal. „Nejhorší byla druhá desetiminutovka ve třetí třetině za těsného vedení 3:2.Měli tam spoustu slibných šancí, rozhodně pro mě nejtěžší část zápasu. Jakmile však padl uklidňující čtvrtý gól, věděli jsme, že dotáhneme duel do úspěšného konce,“ uvedl zlínský odchovanec.

Zlínu vstup do první lize vůbec nevyšel, na ZS Luďka Čajky odevzdal v úvodním kole všechny tři body Kolínu. „V kabině jsme si řekli po nevydařeném utkání s Kozly, co musíme dělat v dalších zápasech jinak. Úvodní prohru jsme hodili za hlavu, řešíme co je tady a teď. Díváme se dopředu, máme před sebou určitý cíl,“ ujasnil rodák z Přílep u Holešova.


Berani po dvaačtyřiceti letech nepřetržitého účinkování v nejvyšší soutěži spadli o patro níže do první ligy, kde se pomalu rozkoukávají. „Chance liga je hodně bojovná, extraliga je více o taktice. Tady každý hráč bojuje, zkrátka chce se dostat do vyšší soutěže. Musíme být ten nejbojovnější tým v první lize,“ upozornil zlínský brankář.

Kubiš a spol. narazí již v příštím kole na vítěze loňského ročníku Chance ligy tým HC Dukla Jihlava, duel se odehraje v Jindřichově Hradci. „Musíme se dobře připravit, určitě nás čeká těžký zápas. Jihlava má podobně jako my velké ambice. Věřím, že příprava v našem podání bude dobrá. Budeme bojovat,“ zakončil Daniel Huf.

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY