pátek 16. září 2022 | Vojtěch Gargulák

Berany čeká první venkovní utkání, napravit reputaci jedou do Šumperku

Vstup do nové prvoligové sezóny ve středu Beranům zdaleka nevyšel podle představ. Nyní už se ale soustředí na další utkání, ve kterém si budou chtít náladu i reputaci vylepšit. Šanci budou mít v sobotu, kdy se v rámci prvního výjezdu sezóny od 17 hodin představí na ledě Šumperku. Potvrdí tentokrát roli favorita a získají první body?

Nová sezóna Chance ligy se ve středu rozběhla, zlínští hokejisté však utkání prvního kola proti Kolínu nezvládli. Šanci poučit se z chyb a získat první body do tabulky budou mít v sobotu na půdě Šumperka, kam míří v roli jasného favorita. Tamní Draci totiž za sebou mají nevydařenou letní přípravu, během níž vyhráli jediné ze sedmi přátelských utkání a příliš dobrý dojem neudělali ani ve středečním ligovém startu ve Vsetíně, kde až dvěma přesilovkovými góly v poslední minutě mírnili vysokou porážku na konečných 2:6.


Draci – nový soupeř pro Berany

Šumperk v Chance lize působí třetím rokem poté co v roce 2020 vybojoval postup z východní skupiny 2. ligy. Svou první sezónu, která byla nesestupová, Draci zakončili na předposlední 17. příčce, v minulém ročníku se pak v základní části umístili čtrnáctí. Následně o záchranu bojovali v baráži, kde nejprve poslali o patro níž Ústí nad Labem a poté prvoligovou příslušnost uhájili v souboji s Táborem. Pro zlínský A-tým se jedná o zcela novou destinaci, proti Šumperku dosud Berani soutěžní zápas nesehráli.


Početná šumperská stopa ve zlínském mužstvu

Přestože pro Berany jde o zcela nového soupeře, řada hráčů zlínského týmu zkušenosti se Šumperkem má. Dílčí starty si za Draky v minulosti připsali třeba Pavel Sedláček, Michal Gago, či Jakub Illéš. Přímo odchovanci Šumperka pak jsou Martin Novotný, Tomáš Pospíšil a Denis Kindl, který ještě v minulé sezóně coby kapitán pomohl Drakům se záchranou v Chance lize.


„Samozřejmě to pro mě bude speciální zápas, ale co bylo loni už je za mnou. Oproti minulé sezóně se tým Šumperka trochu změnil, je tam spousta mladých kluků, kteří budou dobře bruslit a doma umí být velice nepříjemní. Čeká nás tedy další těžké utkání, hlavně musíme zachytit začátek a věřím, že to zvládneme.“

Denis Kindl, útočník PSG Berani Zlín

Koho sledovat v dresu soupeře?


Lukáš Žálčík, útočník (31)

Zařadí se šumperský lídr opět mezi nejlepší střelce Chance ligy?

Draci se v minulé sezóně pohybovali spíše ve spodní polovině ligové tabulky, přesto měli v nejlepší šestce tabulky produktivity hned trojici hráčů. Jedním z nich byl i útočník Lukáš Žálčík, který v základní části sbíral více než bod na zápas a se čtyřiadvaceti góly patřil k nejlepším střelcům Chance ligy. Jednatřicetiletý střelec prošel mládeží pražské Sparty, v jejíchž barvách působil také v extralize. Nejvyšší soutěž si zahrál také za Jihlavu a loni na podzim epizodně také za Vítkovice. Od roku 2021 bojuje v barvách mateřského Šumperku, kde byl letos v létě dokonce zvolen novým kapitánem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY