pondělí 28. února 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Brankář Libor Kašík: Sestup mě hodně trápí, pro výhru bych se roztrhal

Patří k jedněm z těch, kteří se v dubnu 2014 podepsali pod zisk mistrovského titulu pro Zlín. Za necelých osm let musí brankář Libor Kaší kousat fakt, že se podepsal také pod jeden z nejčernějších dnů zlínského hokeje; 27. února 2022 Berani po 42 letech nepřetržitého účinkování v nejvyšší tuzemské soutěži sestoupili. Nezabránilo tomu ani dosavadních 1 244 zásahů devětadvacetiletého brankáře. "Myslím si, že letos byl náš tým dobře poskládaný, jen to nevyšlo. Víte, tady náš hokej mě hodně trápí, ale když se podívám na Ukrajinu, tam to mají mnohem složitější," poohlédnul se Kašík pro změnu na současné složité dny na východě Evropy.

Libore, po prohře na ledě Bruslařů už ani matematické počty nestačí, Berani sestupují do první ligy. Co říct?

"Je to náročné mentálně, ale celou sezonu. Těžko to člověk snáší, když hraje za svůj rodný tým a jede na sestup. Teď už je to jasné, ale to už asi delší dobu. Každý zápas, co chytám, tak si jej nesmírně vážím, jedu na sto procent."

Na ledě Mladé Boleslavi byly body taktéž hodně daleko, že?

"Nebylo toho moc, z čeho bychom měli vyhrát. Každopádně rád bych poděkoval fanouškům, kteří nás dojeli podpořit takovou vzdálenost. Tleskám jim. Chtěl bych se pro výhru roztrhat, ale letos to nešlo. Musím uznat kvalitu Mladé Boleslavi, hráli fakt dobře. Co více k tomu říct.

V dubnu to bude osm let od zisku mistrovského titulu, u kterého jste s týmem byl i vy. Nyní končíte na opačném pólu soutěže...

"Přeci jenom, když jsme vyhráli titul, měl jsem čest hrát s hráči jako byli Čajánek, Leška, Balaštík, Veselý, Zámorský, Holík. Mohl bych jmenovat jednoho vedle druhého. Byl to neuvěřitelně skvělý tým, kde se dobře sešly generace. A co si budeme nalhávat, taky bylo plno peněz v kase. Ale myslím si, že letos byl náš tým dobře poskládaný, jen to nevyšlo. Mohu ale chyby hledat jen u sebe. Ovšem zase když člověk vidí, co se děje na Ukrajině, tak jsou to malichernosti. Chtěl bych tam lidem popřát, ať se drží. Tady náš hokej mě hodně trápí, ale oni to mají mnohem složitější. Jsou to úhly pohledu."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY