neděle 20. února 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Pavel Sedláček: Výhra nás těší hlavně kvůli fanouškům, byli neskuteční

Popáté za sebou slavili domácí výhru. Sice „jen“ za dva body, ale proti týmu s Davidem Krejčím v sestavě se počítají. Hokejisté PSG Berani Zlín porazili Olomouc 3:2 na samostatné nájezdy a manko na Kladno zase o něco stáhli. Teď už jim chybí dvanáct bodů. „Výhra nás těší hlavně kvůli fanouškům. Byli neskuteční, vytvořili skvělou atmosféru,“ chválil útočník Pavel Sedláček.

Jak se rodil triumf nad Hanáky?

Začátek jsme měli špatný, hned nám ujeli dva na jednoho a dali gól. Potom jsme se Olomouci vyrovnali. Možná jsme byli i lepší. Věřil jsem, že vyhrajeme za tři body. Byl to fyzicky náročný zápas, jsou silní, houževnatí. Bylo to ubojované a stálo nás to hodně sil.

Když byl na ledě Krejčí, dostával vás soupeř pod tlak, že?

Je to vynikající hráč. Kdykoliv jsme proti němu hráli, byli vidět nejvíce. Je to nejlepší hráč v extralize.

Jak si vůbec užíváte vítězství za dané situace?

Těší nás to hlavně kvůli fanouškům. Byli neskuteční, vytvořili skvělou atmosféru. Jsme rádi za každé vítězství, které pro ně můžeme vyhrát.

O jeden bod, který ve stíhačce Kladna potřebujete, jste ale přišli, nemrzí vás to?

Mrzí, ale pořád je to vítězství. Tři body by byly krásné, ale ani dva nejsou špatné. Pořád věřím, že vyhrajeme co nejvíce zápasů. Stát se může cokoliv.

Pětkrát po sobě jste doma uspěli. Asi škoda, že to nepřišlo dříve, souhlasíte?

To si říkáme pořád. Ale můžeme být rádi, že jsme udělali sérii před našimi fanoušky. Restrikce se uvolnily, chceme vyhrávat hlavně pro ně.

Hrajete teď uvolněněji, když v úvozovkách nemáte co ztratit a na záchranu vám chybí spousta bodů?

Nedokážu na to odpovědět. Ale je možné, že jsme se trošku uvolnili a doma nám to začalo lepit.

Pořád se ovšem díváte na Kladno, ne?

Samozřejmě. Hlavně se ale musíme dívat na každý zápas, který je před námi a snažit se ho vyhrát. Pět ze sedmi utkání budeme hrát doma, kde máme formu. To je pro nás plus.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY