pátek 15. března 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

David Nosek: Štěstí se včera od nás odklonilo, dnes bylo na naší straně

Hrozbu konce sezony odvrátili v 68. minutě díky parádní akci útočníka Zdeňka Okála. Hokejisté PSG Berani Zlín ve čtvrtém utkání předkola play off porazili Mladou Boleslav 2:1 a o postupujícím do čtvrtinále rozhodne až pátý duel na ledě Středočechů. "Série je velmi vyrovnaná, těšíme se na rozhodující nedělní utkání," řekl obránce David Nosek.

- Ulevilo se vám hodně po vítězné trefě?
"Včera se od nás štěstí odklonilo, ale dneska jsme ho měli hodně velké, protože tam byla tutovka proti nám. Z protiútoku se nám podařilo skórovat a rozhodnout utkání. Štěstí tentokrát bylo na naší straně."

- Byli jste v prodloužení nervózní?
"Každý si uvědomoval, že sebemenší chybička může znamenat konec sezony. Dneska celý zápas to bylo o jednom gólu.  První dala Mladá Boleslav, ale naštěstí se nám podařilo rychle srovnat, což bylo důležité. Pak se čekalo na druhý gól. Věděli jsme, že to dneska bude 2:1."

- Může být plus, že jste nyní v psychické výhodě?
"Jsme v euforii, podařilo se nám zvítězit, Zítra si to rozebereme a pokusíme se v neděli v Mladé Boleslavi vyhrát."

- Je pro Středočechy pozitivní, že klíčový duel série hrají na domácím ledě?
"Domácí prostředí v pátém zápase je určitě výhoda. Nám by pomohlo, kdyby se nám podařil zápas jako ten druhý v sérii. Boleslav v něm nehrála s takovým nasazením, ale teď půjde o vše. Dneska byl tlak na nás, v neděli bude na obou. Bude to opět hodně vyrovnané, zase rozhodne jedna branka. Včera jsme byli malinko lepší my a prohráli jsme, dneska se štěstí přiklonilo k nám. Celkově je série velmi vyrovnaná, rozhodne pátý zápas."


David Nosek v souboji u mantinelu bojuje s Davidem Šťastným. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY