čtvrtek 19. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín čeká důležitá bitva o šest bodů s Energií Karlovy Vary

Tipsport extraliga pokračuje v pátek 20. listopadu jednadvacátým kolem. Hokejisté PSG Zlín se představí po dvou venkovních zápasech opět na domácím ledě ZS Luďka Čajky v důležitém střetnutí s týmem HC Energie Karlovy Vary. Západočeši jsou v tabulce hned za Zlínem, když nasbírali stejný počet bodů, ale odehráli dva zápasy navíc. V souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky potřebuje Zlín doma konečně vyhrát v základní hrací době, neboť v předchozích devíti zápasech se to ani jednou nepodařilo. Berani se zvedli po reprezentační pauze herně i výsledkově, i když v moravském derby s Olomoucí vyšli po třech výhrách bodově naprázdno. Veselý a spol. nastoupí proti Varům v pozměněném složení útoků. „Až na jeden útok jsme udělali pár výměn v ofenzivních řadách. Věříme, že to oživí naši hru a dále se zlepšíme v koncovce a produktivitě,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Hokejisté Zlína se postupně zvedají. Po reprezentační přestávce vyhráli tři zápasy v řadě, získali sedm bodů a vrátili se do boje o o play off. Naprázdno vyšli až v úterý na olomouckém ledě po těsné prohře 2:3. V zápase s Karlovými Vary se bude z pohledu obou týmů do tabulky hrát o šest bodů. „Potřebujeme teď bodovat v každém zápase. Nemůžeme se ohlížet, jestli je soupeř vedle nás nebo pod námi. Chceme se dostat nahoru, proto musíme bodovat v každém zápase a dohnat nepříjemnou ztrátu ze začátku soutěže,“ řekl třiapadesátiletý trenér Zlína.

Beranům se vydařily příchody nových posil, které se prosadily výrazně v koncovce. Lotyš Roberts Bukarts rozhodl dvěma góly zápas s Chomutovem, havířovský Jan Maruna pro změnu duel v Pardubicích. Zlínští měli v minulých dnech náročný program, neboť sehráli čtyři zápasy v osmi dnech, což se podepsalo i na fyzické únavě. „Navíc jsme odehráli dvě prodloužení, zápasy šly v rychlém sledu, kluci hráli na doraz a stálo nás to hodně sil. Herně i výsledkově to nebylo špatné, i když mě mrzí utkání v Olomouci, kde jsme mohli získat bod. Každý bodík je v naší situaci dobrý,“ řekl Rostislav Vlach a pokračoval: „Závěr utkání jsme podcenili, nebyli jsme důslední. Olomouc hrála na brejky, což se jí podařilo. Byl jsem bezprostředně po střetnutí nazlobený, mužstvo na to herně mělo, ale chybou jsme si to zkazili.“

Zlín vyrukuje do utkání s karlovarskou Energií s pozměněným složením útoků, ve stejném složení zůstal pouze jediný útok. „Slibujeme si od toho oživení a především zlepšení v koncovce a produktivitě. Do sestavy se vrací po třízápasové odmlce Filip Čech. Obrana nastoupí ve stejném složení jako v předchozích zápasech,“ upřesnil Vlach.

Karlovy Vary se trápí od začátku sezony v závěru extraligové tabulky a momentálně jim patří třináctá, předposlední příčka. V polovině října převzal trenérských post na západě Čech slovenský kouč Peter Oremus, když dosavadní šéf střídačky Karel Mlejnek se posunul na místo asistenta. Zároveň došlo k řadě změnám v hráčském kádru. „Přišli například Huna nebo Lotyš Redlihs, o které jsme měli zájem, ale nakonec dali přednost Varům. Soupeř má velmi dobrého gólmana a především je silný v ofenzivě. Útočníci Duda nebo Bartek mají čich na góly. Síla Varů v útoku je značná, musíme si na ně dát pozor,“ uzavřel Rostislav Vlach.

Zlínu se proti Varům daří, v loňské sezoně s Energií vyhrál všechny čtyři zápasy v základní části a ztratil pouhé dva body. Berani byli úspěšní i letos, na začátku října zvítězili na karlovarském ledě těsně 2:1.

Zápas 21. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Energie Karlovy Vary se hraje v pátek 20. listopadu od 17:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 16 hodin. Po skončení zápasu proběhne autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, podpisy rozdá obránce PSG Zlín Patrik Urbanec.

Sestava Karlových Varů v minulém extraligovém kole: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, T. Dvořák, Gulaši, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Duda, Kůs, Gorčík - Koblasa, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus, Mlejnek.

PSG Zlín versus HC Energie Karlovy Vary. Foto: Jan Čech
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY