sobota 02. března 2024 | Adam Čuba

Drama ve třetí třetině, ale nakonec přeci jen výhra! Dorostenci přehráli Jihlavu

Naši dorostenci zvládli zápas s jihlavskou Duklou, vítězí potřetí v řadě a v tabulce se opět dotahují na druhý Litvínov! Duel měl poměrně jasný průběh až do třetí třetiny, Berani měli skvělý nástup do zápasu, první periodu nakonec vyhráli 3:0, do závěrečné dvacetiminutovky šli s pohodlným čtyřbrankovým náskokem. V posledních deseti minutách se však hosté vzepřeli, dali dva rychlé góly a drama bylo na světě! Výsledek nakonec pojistil Adam Matula gólem na 5:2. Další zápas hrají dorostenci příští týden ve středu, kdy doma vyzvou Porubu.

18. kolo / sobota 2. 3. 2024 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dukla Jihlava Jihlava
5:2
(3:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Kos (Pečner), 3. Venený (Pluskal, J. Kubečka), 12. Holba (J. Kubečka, Venený), 23. Mikel (Kočica, Kos), 59. Matula (Pluskal) – 54. Zmrhal (Nejedlý, Kouba), 56. Volodin (Trefil) Rozhodčí: Čech – Bartoň, Kaprál. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Berani Zlín: Šimšálek – Mi. Sedláček, Mikel, T. Schmied, J. Kubečka, Uřičář, Mořkovský – Nesrsta, Kočica, Venený, Pluskal, Doležal, Kos, Matula, Holba, V. Pravda, Pečner.

HC Dukla Jihlava: Bican – Tramba, Tomica, Slavíček, Podroužek, Zmrhal, Holas, Verbeščuk, Pešl – Grabowski, Š. Adamec, Kytka – Chvátal, Nejedlý, Kouba – Volodin, Lukáš, Trefil – Hospodka.

První třetina začala pro Berany snově, už ve třetí minutě se před bránou uvolnil kapitán Dominik Kos, jenž otevřel skóre utkání! Navíc, už po dvaadvaceti vteřinách domácí další útok, Jiří Venený výborně pracoval u pravé tyčky, tečoval nahození z dálky a žlutomodrý výběr najednou vedl už o dva góly.

Zlínská dominance pokračovala, navýšit mohl z úniku opět Kos, podobnou možnost měl později ještě dobře bruslící Kočica. V desáté minutě se v přesilovce napřáhl na kruhu Matěj Holba a jeho ránu nezastavil už nikdo – 3:0. Jihlava, která za první třetinu nepředvedla prakticky nic, ztrácela po prvních dvaceti minutách tři branky...

I druhou třetinu zahájili zlínští dorostenci výtečně, Tomáš Mikel přesilovkovou bombou od modré už ve 23 minutě navýšil vedení na 4:0. To bylo co do gólů na nějakou dobu vše. Berani následně bránili početní převahu soupeře, v té si paradoxně vytvořil největší šanci Kos, jenž už podruhé vyzval brankáře Bicana v samostatném úniku. Domácí následně hráli ještě dvě vlastní přesilovky, tentokrát však už bez úspěchu.

Třetí třetina byla mnohem větší drama, než by přítomní diváci očekávali. Jihlava sice od druhá třetiny o něco zvýšila aktivitu, do šancí se však nadále dostávala jen stěží. V úvodu závěrečné části měl navíc na holi gól z předbrankového prostoru Kos a ve 45 minutě musela Dukla do tří! Prakticky jedinou šanci ve vylepšené výhodě měl z vrcholku kruhu obránce Mikel, Jihlava jinak oslabení bránila velmi dobře.

V 52. minutě se Dukla vzepjala k poslednímu odporu. Z přečíslení 2 na 1 ještě gól nepadl, přesilovou hru však chvíli poté zužitkoval ostrou ranou z dálky David Zmrhal – 4:1. O dvě minuty později bylo drama na světě, Trefil vystihl rozehrávku soupeře, předal před prázdnou bránu Ivanu Volodinovi a ten snížil na rozdíl dvou branek!

Nad domácí střídačkou tak trochu visela kletba ztráty vedení 4:0 ve třetí třetině, kterou byla před dvěma týdny postižena i naše juniorka (4:5sn s Plzní). Lubomír Vosátko okamžitě reagoval oddechovým časem. Ten Beranům pomohl, vedení už nepustili a výhru navíc pojistil Adam Matula ranou do prázdné brány – 5:2.