pátek 01. března 2024 | Adéla Václavíková

Dorostenci ovládli utkání s Táborem, devět branek přiblížilo Berany postupu

Mladým ševcům se podařilo výrazně přiblížit postupu do play off. Díky vysoké výhře o sedm branek schází žlutomodrým dorostencům na poslední postupovou příčku pouhý jediný bodík. O výsledku zápasu rozhodla zejména druhá třetina, během které se Berani prosadili rovnou pětkrát. Dvěma brankami se blýskli Matěj Holba a Jiří Venený, oba si navíc na své konto připsali po jedné asistenci.

17. kolo / pátek 1. 3. 2024 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HC Tábor Tábor
9:2
(2:0, 5:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Mikel (Pečner), 15. Venený (Pluskal), 27. Holba (Venený, J. Kubečka), 27. Matula (Doležal), 30. Kočica (Kos, Pečner), 33. Kos (Holba), 39. Holba (Kos, Pečner), 43. Nesrsta (V. Pravda, Kočica), 57. Venený (Pluskal) – 33. Strachota (Bartuška), 53. Slívko (Pufr). Rozhodčí: Gebauer – Voznička, Frais. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1, 8:2, 9:2.

Berani Zlín: Šimšálek – Mi. Sedláček, Mikel, T. Schmied, J. Kubečka, Uřičář, Mořkovský – Doležal, Nesrsta, Kočica, Venený, Pluskal, Kos, Matula, Holba, V. Pravda, Pečner.

HC Tábor: Neduchal – Céza, Pufr, Rob. Mohyla, V. Mašek, Lomoz, J. Šťastný, J. Ryšavý – Suchan, Bartuška, S. Pánek, V. Svoboda, Bušta, Šustík, Strachota, Slívko, Slabý.

První třetina vyšla lépe pro domácí, kdy se zlínskému dorostu podařilo získat dvoubrankový náskok. U prvního gólu byl Luca Pečner, který si našel volného Tomáše Mikela, ten jako první prostřelil táborského brankáře Jakuba Neduchala. Druhá branka přišla v čase 14:10, kdy Matyáš Pluskal vyhrál buly a rovnou mířil na svého spoluhráče Jiřího Veneného, jenž na druhý pokus překonal Neduchala a Berani navýšili náskok.

Další dvacetiminutovka byla opět v režii zlínských Beranů, kteří Táboru nasázeli rovnou pět branek. Domácí využili přesilovky a u třetího gólu asistoval Jáchym Kubečka, který se dostal k puku po buly. Nahrál volnému Venenému, jenž vystřelil sám, ale Neduchal jeho ránu vyrazil. Puk se však dostal k Matěji Holbovi, který už gólmanovi nedal žádnou šanci. Během jedné minuty padnul další gól. Dalibor Doležal bojoval o puk u mantinelu a nemohl se zbavit táborského hráče. Našel si Adama Matulu, který hned na první dobrou prostřelil hostujícího brankáře a Berani tak v čase 26:55 navýšili své vedení na 4:0.

Přišlo další vyloučený táborského hráče za faul kolenem a tak zlínský dorost šel opět do akce. O pátý zlínský gól se postaral Vojtěch Kočica, který úspěšně dorážek po ráně Dominika Kose, takže se také zapsal na střeleckou listinu. V polovině druhé třetiny skóroval i Tábor. Jan Bartuška nejdříve sám vypálil na Radka Šimšálka, který puk vyrazil. Ale po boku byl Jiří Strachota, který využil volného kotouče a poprvé prostřelil zlínského brankáře. Berani ale hned na tuto branku odpověděli další ránou za Neduchalova záda. Dominik Kos nejdříve zkusil sám přelstít hostujícího brankáře, což se mu ale nepovedlo. Po přihrávce Matěje Holby se však už nemýlil. Povedenou zlínskou periodu ještě těsně před druhou sirénou potvrdil Matěj Holba, který již podruhé dokázal v tomto zápase skórovat.

Domácí Berani šli do třetí třetiny za stavu 7:1. Hned v čase 42:08 se k puku opět dostal Kočica, který projel střední pásmo a našel si volného Viktora Pravdu, jenž měl po levé ruce Alexe Nesrstu. Ten se také s chutí zapsal na střeleckou listinu. Tábor se po celou dobu snažil snížit náskok domácích a podařilo se jim to, a to když využil přesilovky tři na pět. O nahození na bránu se postaral Antonín Pufr, pak se ve správném prostoru ocitl Ondřej Slívko, který prostřelil i Jáchyma Mořkovského a byl z toho gól na 8:2. Čtyři minuty před koncem zápasu domácí zpečetili svou výhru. Pluskal vyhrál buly a rovnou nahrál Jiřímu Venenému před bránu, Neduchal na následující zakončení už nedokázal zareagovat.

Zlínští dorostenci tak v zápase s Táborem vyhráli 9:2, i přesto si v tabulce pohoršili o jedno místo. Skvělá zpráva ale je, že mladí Berani ztrácí na postupovou pozici pouhý jeden bod, takže stále mají o motivaci postaráno. Další důležité body budou moci získat již v sobotu 2. března, kdy se doma střetnou s Jihlavou.