pátek 01. března 2024 | Adam Čuba

Berani přetlačili Jihlavu a postupují přímo do čtvrtfinále! Těsnou bitvu rozsekl Martin Novák

Zlínští Berani v posledním kole Chance ligy dokázali přetlačit jihlavskou Duklu 4:3 po prodloužení a díky dvěma bodům drží elitní šestku, která je posouvá přímo do čtvrtfinále. Těsnou bitvu nakonec v první minutě nastaveného času rozsekl nejproduktivnější Beran Martin Novák! Naše hokejisty tak čeká ve čtvrtfinále třetí Prostějov, první kolo je na programu ve sobotu 9. března na ledě soupeře.

52. KOLO / pátek 1. 3. 2024 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dukla Jihlava Jihlava
4:3p
(1:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Šlahař (Čáp), 22. Süss (Salmio, M. Lang), 49. Z. Sedlák (Novák, Čáp), 61. Novák (Čáp) – 1. Čachotský (Menšík, Cachnín), 20. Cachnín (Jelínek, Šik), 53. Jelínek (T. Havránek, Cachnín). Rozhodčí: Jechoutek, Barek – Teršíp, Peluha. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 34:21. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, Zbořil, Suhrada – Köhler (C), Gago, P. Sedláček (A) – Paukku, Holík, Šlahař – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Süss, Novák.

HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Kočí, Dundáček, Koštoval, Bilčík, Chvátal, Ozols, Dvořák – Cachnín, Menšík, Čachotský (C) – Šik, T. Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, R. Toman, Štefančík – V. Brož, Pořízek, Jelínek.

První třetina nezačala pro naše barvy dobře. Hned po úvodním buly se Berani špatně domluvili, Daniel Huf zajel za bránu, kotouč se odrazil na hůl Tomáše Čachotského a ten po 11 vteřinách otevřel skóre utkání – 0:1.

Domácí, hnáni mohutnou podporou fanoušků, postupně přebírali iniciativu a diktovali tempo hry. V 10. minutě také přišlo vyrovnání, Jakub Šlahař si najel do samostatného úniku a zakončením nad lapačku skóroval – 1:1. Další šanci vytvořil z přečíslení Petr Holík, dobře si do šance najížděl i Sedlák. V závěru třetiny Köhler a spol museli do oslabení, to sice bránili dobře, pak se ale před brankou uvolnil Richard Cachtín, jenž obhodil beton Daniela Hufa a strhl vedení zpět na jihlavskou stranu.

Konec první třetiny sice patřil Dukle, Berani si však připravili odpověď hned na startu třetiny druhé. Už po minutě a dvanácti vteřinách si do mezikruží najel na dorážku nejlepší zlínský střelec Jan Süss, který překonal Adama Berana a vyrovnal na 2:2.

Domácí byli nadále aktivnější, na bránu vyslali hned 13 střeleckých pokusů, sehráli dvě přesilovky. Především ta v pořadí druhá nabídla několik velmi slušných šancí, pálil třeba Jakub Šlahař, od modré pak obránce Salonen. Z hostujících šancí zmiňme Vítěslava Brože, jeho ránu Huf zpacifikoval, vyřešil i dorážky.

Třetí třetina nabídla ještě dramatický průběh. První slušnou šanci měl Lang, jeho rána z mezikruží letěla těsně vedle pravé tyčky. Ve 49. minutě už se Berani prosadili, svůj důraz prokázal Zdeněk Sedlák, jenž dokázal kotouč dotlačit do sítě! Sudí šli ještě k videu, gól však přeci jen uznali – 3:2.

Bohužel, rychle přišla jihlavská reakce. Havránek parádně našel Šimona Jelínka, který už měl práci jednoduchou a zametl kotouč za Dana Hufa. V závěrečné pětiminutovce měli domácí ještě několik možností utkání rozhodnout, dorážet mohl Lang, další akci vypracoval důrazný Jesse Paukku.

Šlo se do prodloužení. Berani rozhodli rychle, už v první minutě založil akci Čáp, Martin Novák nabral rychlost, dostal se až před bránu a nadvakrát doklepl puk za čáru – 4:3. Zlínští hokejisté zvítězili, berou dva body a postupují přímo do čtvrtfinále!


Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (Berani Zlín): Utkání se nám samozřejmě v tuhle chvíli hodnotí dobře. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, pasovalo to do toho, jak hrajeme. Kluci to neskutečně odmakali, nicméně nadřeme se na góly, naopak lacino je dostáváme, po takových chybičkách... Vítězství si samozřejmě neskutečně vážíme, jsme rádi, že jsme udělali tu šestku. Poslední zápasy byly parádně odmakané, k tomu velká podpora fanoušků. I v kabině byla cítit obrovská síla, šli jsme za tím. Podařilo se to, jsme za to rádi, ale stálo to hrozně sil.

Fotogalerie