středa 08. března 2023 | Redakce - marketing

Berani v prvním zápase čtvrtfinále po boji prohráli

1. ČF / středa 8. 3. 2023 / 17:30
HC RT TORAX Poruba 2011 Poruba - Berani Zlín Zlín
3:0
(0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. Šlahař (Hrníčko), 57. Vachovec (Lemcke, Šoustal), 60. Šoustal. Rozhodčí: Jechoutek, Kubičík – Kotlík, Otáhal. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2058. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 0:0, 3:0

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, A. Sedlák, Doudera, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Dufek – Berisha, Šoustal, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Střondala – Bernovský, Toman, Karafiát.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Gazda, Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, Novotný, Zavřel – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Gago, Lang – Pospíšil, Hejcman, Kubiš – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček.

Úvodní třetina Beranům docela vyšla, nejdříve sice z kruhu nebezpečně hrozil domácí útočník Šlahař, nicméně poté pálil Michal Gago, od modré čáry Jiří Suhrada nebo z mezikruží kapitán Pavel Kubiš, což byla solidní střelecká produkce. Obrovskou šanci měl v 11. minutě Dominik Hrníčko, jenž ale bránu naštěstí netrefil ideálně. Skórovat se na druhé straně nepodařilo ani Bedřichu Köhlerovi, jehož střela byla ztečována mimo. Ex-zlínský Jan Dufek pak měl příležitost při přečíslení 2 na 1, Daniel Huf si ale povyjel a udržel kotouč na hrudi. Čtyři minuty před úvodní sirénou dostal Zlín možnost prosadit se v přesilové hře, nejnebezpečnější střelu ale paradoxně vyslal z vlastního pásma obránce Tomáš Voráček, poskakující puk Hufovi málem zapadl do sítě. I přes pár slušných šancí se do kabin šlo za stavu 0:0.

Ve druhé periodě byla aktivnější Poruba, ta ale měla při zakončení buď smůlu nebo narážela na výborného Daniela Hufa. Ten řešil například Pšurného dorážky v brankovišti, následná střela Aarona Berishi z kruhu letěla nad horní tyč. Ševci měli dobrou příležitost po Kindlově střele, Daniel Dolejš ale situaci ustál, stejně jako další pokusy z mezikruží. Ve veliké šanci byl za domácí opět Jan Dufek, jeho backhand ale beton zlínského gólmana nepřehodil. V přesilovce pak opět několikrát vypálil Aaron Berisha, jenž ale dnes neměl ideálně seřízená mířidla a prostor mezi třemi tyčemi netrefil ani jednou… V polovině základní hrací doby měl dnes už druhou obrovskou příležitost Dominik Hrníčko, který ale znovu netrefil bránu. Žlutomodrou klec netrefil ani Jakub Šlahař, proti Tomáši Šoustalovi zase výtečně zakročil Daniel Huf. Za Berany se dobrou střelu z pravého kruhu prezentoval Zdeněk Sedlák, jenž si ale na Daniela Dolejše v domácí brance nepřišel. Máme-li zmínit ještě další žlutomodré šance tak nesmíme zapomenout na nahození obránce Talafy, jedovku Petra Mrázka z dálky nebo pobídku pro Martina Langa do mezikruží. Vše vyřešil domácí brankář za asistence své obrany.

Ve třetí třetině nabral zápas na intenzitě a tvrdosti, která dala duelu ten správný play off nádech! Nouze nebyla ani o občasné slovní přestřelky. První branky zápasu jsme se dočkali ve 47. minutě, kdy poodstoupený Jakub Šlahař dostal po zaváhání ve zlínské rozehrávce ideálně nabito a z první vypálil. Daniel Huf byl bez šance – 1:0. Berani se snažili rychle odpovědět průnikem Denise Kindla, opět ale zasáhl připravený Dolejš.

Po nepříjemném střetu Martina Novotného a Radima Tomana se strhla pořádná mela u střídaček. Vyloučen byl nakonec jen zlínský obránce, a to rovnou na 5 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Přesilovou hru si ale Ostravané příliš dlouho neužili, výbornou práci totiž v oslabení odvedl Pavel Sedláček, jenž se nechal stáhnout k ledu a vynutil tak na své osobě faul. Po pěkné individuální akci Gřeše, jenž obhazoval Hufův beton hasil krizi Daniel Gazda, za což ale elitní žlutomodrý bek dostal trest, jelikož kotouč po zásahu ze vzduchu letěl přímo do ochranné sítě. Přesilovku 4 na 3 využili domácí v podstatě okamžitě, Lemcke přesunul hru na pravou stranu, nahodil na bránu a kotouč do sítě tečoval Michal Vachovec. Nedlouho poté byl v gólové šanci i Krenželok, kterého našel Šlahař, tentokrát ale zasáhl výtečný brankář Huf.

Na ledě to začalo jiskřit, do potyčky se dostal například Jakub Husa. Zlín nakonec vyvázl dobře, a dokonce hrál přesilovku, ta ale netrvala dlouho, jelikož vyloučen byl chvíli poté i Michal Gago. Rozhodčí nakonec rozdali i pár desetiminutových trestů za nesportovní chování …

Berani to ještě zkoušeli, nicméně už jim docházely síly i čas. První formace zahájila ještě slušný tlak, pálil třeba Gazda, jenomže gólu jsme se ani v závěru nedočkali. Pětačtyřicet vteřin před koncem navíc po individuální chybě jistil porubskou výhru Tomáš Šoustal - 3:0.

Ačkoli Zlín nebyl v prvním čtvrtfinálovém duelu po většinu času horším týmem, nakonec nedokázal skórovat a naopak ve třetí třetině třikrát inkasoval a první bod série tak zapisuje soupeř z Poruby.

Šance na reparát po nepovedeném utkání čeká ševce hned zítra, kdy se pokusí stav čtvrtfinálové série vyrovnat na 1:1. Hraje se opět v ostravské RT TORAX Aréně a to od 17:30.

Fotogalerie