sobota 21. ledna 2023 | Patrik Hlaváč

Dorostenci nevyzráli ani na Slavii, připisují si třetí prohru v řadě

Zlínští dorostenci v sobotním duelu nepředvedli zrovna nejvíce oslnivý výkon, a i kvůli tomu si připisují třetí porážku v řadě. Na ty dvě předchozí totiž navázali debaklem s pražskou Slávií, které podlehli drtivě 3:9. Zápas dominoval zejména Danny Chludil, který se prosadil rovnou čtyřikrát.

14. kolo / sobota 21. 1. 2023 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Slavia Praha Slavia
3:9
(2:3, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 15. Dvořák (Paták, Nesrsta), 20. Heš (Klimek, Vaculík), 25. Pečner (Heš) - 2. Chludil (Kucharčík), 19. Chludil (Hlavička, Ciolek), 19. Havlíček (Tittl), 33. Tomáš Poletín (Curran), 36. Chludil (Kucharčík), 47. Hlavička, 49. Chludil (Labuzík, František Poletín), 50. Tomáš Poletín (Curran, Matějovský), 60. Curran (Tomáš Poletín, Hubinka). Rozhodčí: Schenel – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 3:9. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 3:9.

Berani Zlín: Kowalczyk – Řezníček, Lukaštík, Mořkovský, Uřičář, Paták, Kotala – Dvořák, Heš, Valášek, Pečner, Holba, Pešák, Vaculík, Plšek, Nesrsta, Klimek

HC Slavia Praha: Poletín F. – Labuzík, Lorenz, Pšenička, Hubinka, Ciolek, Marek – Chludil, Kucharčík, Poletín T., Matějovský, Havlíček, Tittl, Filip, Hlavička, Curram, Grebeníček

Během úvodní dvacetiminutovky jsme byly svědky brzkého gólu za záda domácího brankáře. O něj se postaral po pouhé minutě a půl Danny Chludil, který tak začal svoji velkou parádní jízdu celým zápasem. Poté, co se dostali hosté do brzkého vedení, byla jejich převaha na ledě poměrně značná. I přesto se ale následně jako první prosadili ševci. Pět minut před koncem se postaral o vyrovnávací trefu Jan Dvořák, kterému se jako prvnímu podařilo zorientovat ve skrumáži v brankovišti, díky čemuž dotlačil puk do brány. O čtyři minuty později ale přišla odpověď na vyrovnání, a to rovnou dvojnásobná. Jako prvnímu se podařilo prosadit Dannymu Chludilovi, který tak dostal svůj tým opět do vedení. Kdo se ale taky chtěl zapsat mezi úspěšné střelce byl Jakub Havlíček, kterému se to podařil pouhých třicet vteřin od poslední branky Slavie. Ani dvě slepené branky ale Berany nezaskočili což téměř okamžitě potvrdil Jakub Heš. Ten totiž ještě minutu před koncem snížil ztrátu opět na jednobrankovou.

Během druhé třetiny se rozdíl mezi dvěma týmy ještě zvětšil, i když to ještě ze začátku dějství vypadalo na vyrovnaný zápas. Po čtyřech minutách hry se totiž postaral o vyrovnání Luca Pečner, kterému se podařilo dorazit odražený kotouč do zcela brány. Díky tomu tak byl stav zase vyrovnaný. Tímto gólem se ale skóre na straně domácího celku uzavřelo a už jej nikdo nedokázal změnit. Velké změny ve skóre naopak probíhali ve prospěch Pražanů, kteří zbytek třetiny zcela ovládli. Celou dominanci započal svou brankou sedm minut před koncem dvacetiminutovky Tomáš Poletín, který pálil z prostoru mezi kruhy. O tři minuty později se pak prosadil opět Danny Chludil, který tak zkompletoval svůj hattrick.

Závěrečná třetina se nedá popsat jinak než kompletní dominance Slavie. Tento mančaft totiž dokázal přebrat zcela kontrolu o dění na ledě, a to mimo jiné i díky dvěma početním výhodám, z čehož jedna byla dokonce i využita. Jako první se ale po šesti minutách hry prosadil Denis Hlavička. O pouhé dvě minuty později se dalším gólem zapsal do skóre Danny Chludil, který tak odjel z dnešního utkání se čtyřmi vstřelenými brankami. Pod jeho poslední gól se navíc podepsal asistencí i brankář pražského výběru. Jednogólový nezůstal ani Tomáš Poleltín, který se prosadil pouze minutu po poslední brance jeho týmu. Konečný výsledek celého utkání ale nakonec vznikl pouhých čtrnáct vteřin před závěrečným hvizdem, když ještě dokázal naposledy rozeznít sirénu Maxmilian Curran, který tak ještě dokázal využít jenom na půl hrajících Beranů.