pátek 23. září 2022 | Adam Čuba

Dorostenci rozložili Kometu pěti góly a zapisují první tříbodovou výhru v sezoně

Zlínský dorost odehrál proti brněnskému rivalovi velmi povedený mač, oproti včerejší prohře s Porubou výrazně zlepšil obrannou činnost a po zásluze vítězí. Klíčem k úspěchu byl skvělý start do první třetiny a také rychlá odpověď na snižující branku. Pro žlutomodré dorostence jde o první plnou výhru v nové sezoně!

4. kolo / pátek 23. 9. 2022 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
5:1
(2:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Holba (Vaculík, Heš), 6. Vaculík (Holba), 33. Frolo (Klimek) , 35. Holba (Kopřiva) , 38. Kos (Uřičář, Pečner) – 31. Kubín (Červenka). Rozhodčí: Karpíšek – Kleprík, Husák. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 224. Střely na branku: 24:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Berani Zlín: Uherek – Kotala, Mořkovský, Kopřiva, Mikel, Uřičář, Lukaštík, Schmied – Vaculík, Holba, Kos, Pečner, Valášek, Pešák, Frolo, Hampl, J. Heš, Klimek

HC Kometa Brno: Fajmon – Zubíček, Jurný, Spanel, Mitro, Antony, Vyhlídal – Hamák, Kubín, Šichtař, Zbuda, Červenka, Šebela, Röss, Pavlík, Halačka, Štulo, Volf

Berani začali zápas výtečně, už po 19 sekundách se dostal k dorážce v brankovišti Matěj Holba, jenž sice padal, i tak ovšem dokázal kotouč do sítě zamést. Podobný signál, tedy zadovku zpoza klece do brankoviště a rychlou střelu zkusila elitní zlínská lajna Holba - Vaculík - Heš ještě několikrát, tímto způsobem už se však neprosadila. Právě zmíněná formace byla v první třetině jasně nejnebezpečnější, v páté minutě se Vaculík s Holbou hnali do přečíslení dva na jednoho a ač se tentokrát ještě neprosadili, za chvíli už to bylo 2:0, gól byl přiznán Martinu Vaculíkovi!

Marek Uherek v bráně se sice vyloženě nenudil, hromadu práce ale rovněž neměl. Za domácí se připomněl Jakub Heš s Holbou, ani oni už však neskórovali. Jediný vzruch tak zajistil obránce Oliver Lukaštík, který se postrkal s Samuelem Šichtařem, oba byli vyloučeni za hrubost.

Druhá třetina sice nezačala žádným uragánem, v polovině základní hrací doby se nám ale s góly doslova roztrhl pytel. Nejprve po Šichtařově pobídce z ostrého úhlu skóroval Vojtěch Kubín a bylo sníženo - 1:2. Hosté byli plni energie a chtěli vyrovnat, parádní odpověď si pro ně však připravil o dvě minuty později Jakub Frolo. Jeho druhá branka v sezoně pravděpodobně znamenala zlom v celém utkání. Na Frola za chvilku navázal Matěj Holba a s Kometou bylo zle. Jiskřičku naděje mohli vzkřísit svým atakem brankoviště ve 34. minutě, kotouč se toulal brankovištěm, za Uherka však nezaplul.

A tak opět zaúřadovali domácí. Dominik Kos se stejně jako o den dříve proti Porubě prosadil svým důrazem do brány a poslal ševce do trháku. Poslední naděje přišla pro modrobílé v závěru prostřední části kdy jim byla nabídnuta přesilovka pět na tři. Zlínští však bránili výtečně a situaci přečkali. Třetí třetina už se v podstatě jen dohrávala, v 50. minutě ještě zahrozil Klimek a za chviličku Vaculík, vliv na zápas už to však nemělo žádný. Berani tak značně zlepšili výkon v defenzivě, odvedli výbornou práci a zapisují první tříbodovou výhru v sezoně!

Ohlasy trenérů

Petr Leška (PSG Berani Zlín): Dneska se nám zápas hodnotí dobře, jelikož jsme vyhráli. Navíc šlo o derby s Kometou. Pozitivní bylo, že jsme proměnili šance, které jsme měli, hráli jsme dobře i do obrany, gólman nám chytal perfektně. Kluci podali dobrý výkon a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Marek Moskal (Kometa Brno): Jednoznačně jsme měli špatný vstup do utkání. Hráče jsme na vstupy do zápasů upozorňovali a najednou prohráváme 2:0. První třetina od nás celkově nebyla dobrá. Zlín byl rychlejší, důraznější, pohyblivější, pak jsme trošku pozměnili sestavu a nástup do druhé třetiny se nám podařil. Snížili jsme na 2:1, ale pak nás srazily dvě individuální chyby. Z ničeho nic bylo po zápase. Třetí třetina už se jen dohrávala, ještě jsme se snažili, ale neměli jsme tlak do brány a chyběla střelba. Hráči k tomu dnes nepřistoupili dobře. Musíme se nad takovým výkonem zamyslet.

Fotogalerie