Dnes | Redakce

Berani píší historii! V první čtvrtině Maxa ligy zaznamenali jeden z nejlepších startů do sezóny.

Třináct odehraných zápasů a v nich pouze dvě porážky. Jednatřicet získaných bodů z devětatřiceti možných. To je bilance zlínských Beranů po první čtvrtině základní části Maxa ligy, během níž zaznamenali jeden z vůbec nejúspěšnějších vstupů do soutěžní sezóny v klubové historii, natáhli nejdelší vítěznou sérii za 45 let a usadili se na čele prvoligové tabulky.

Berani mají za sebou po jednom zápase proti každému soupeři letošního ročníku Maxa ligy. S výjimkou Sokolova a Jihlavy přitom dokázali porazit každého z nich, naposledy o víkendu přivezli pět bodů z tripu do Chrudimi a Prahy. Tam odehráli dvě vyrovnaná utkání, jak pardubické „B“ mužstvo, tak Slavii nakonec dokázali zdolat.

„Oba týmy jsou v laufu a hokej tak měl svou rychlost a kvalitu. Do utkání jsme vstoupili dobře, v první třetině jsme byli lepším týmem, druhá dvacetiminutovka ale z naší strany byla špatná a Slavia nás hlavně v její druhé polovině drtila. Pak to bylo už jen o vstřeleném góle a ten dala Slavia. Věřili jsme ale, že zvládneme vyrovnat, kvalitu na to v týmu rozhodně máme. Nakonec ta klíčová střela přišla, vyrovnali jsme a v následných nájezdech byli naši kluci chladnokrevnější,“ hodnotil utkání se Slavií, které žlutomodří ovládli 2:1 po samostatných nájezdech trenér Ján Pardavý.

Během probíhající reprezentační přestávky se tak Berani mohou vyhřívat na čele prvoligové tabulky, na němž mají dvoubodový náskok před druhým Vsetínem. V historickém kontextu se jedná o jeden z nejúspěšnějších startů zlínského klubu do ligové sezóny. Například vloni byli Berani po třinácti kolech až osmí se ziskem 19 bodů, o rok dříve na tom byli dokonce ještě o dvě pozice a dva body hůře.

Aktuální série deseti výher v řadě rovněž patří mezi ty vůbec nejdelší v klubové historii. Naposledy se Beranům něco podobného povedlo před dlouhými 45 lety, konkrétně v sezóně 1979/80, kdy šňůra úspěchů trvala dokonce 13 zápasů. Celkovým klubovým rekordem je pak série 20 vítězství v řadě ze sezóny 1973/74.

Podaří se Beranům sérii ještě natáhnout a udržet stále trvající domácí neporazitelnost? Do akce se žlutomodrá mašina vrátí ve středu 30. října, kdy se utká s jihlavskou Duklou.