neděle 13. října 2024 | Redakce

V kabině panuje dobrá nálada, na vítěznou sérii ale tolik nemyslíme, řekl po Litoměřicích bek Jiří Suhrada

Stálice beraní defenzívy, třiadvacetiletý Jiří Suhrada, v sobotním utkání s Litoměřicemi střelil svůj třetí gól sezóny a otevřel skóre zápasu. Jak hodnotí další vítězné domácí utkání a co říká na současný fenomenální stav Zlína v čele tabulky?

S časem čtrnáct a půl minuty, během kterých si přičetl tři bloky a čtyři střely, patřil Jiří Suhrada k nejvytíženějším hráčům utkání. Nejen obranné linie svého týmu hodnotí kladně. „Do zápasu nastupuje sedm beků, takže se to často protočí a hraju pak s vícero útočníky. Ale všechny lajny máme myslím dobře sehrané a hrají kvalitně,“ řekl zlínský bek, jenž si v zápase připsal čtvrtý kanadský bod letošní ligy.

Berani si byli vědomi toho, že zápas nebude snadný. Jak vzpomenul sám Jiří Suhrada, nebylo potřeba se ani vracet k loňskému semifinále, stačilo se podívat na současné rozpoložení Kališníků. „Věděli jsme, co jsou Litoměřice za tým. Spousta mladých kluků doplněná o zkušené hráče. Zápasy proti nim jsou v tempu a rychlé,“ přiznal zlínský bek.

Hvězdná chvíle Jiřího Suhrady přišla na konci první třetiny. S pomocí Lukáše Válka a Jaromíra Kverky se probil skrze kališnickou obranu a prudkým nahozením překvapil brankáře Michajlova. „Trenér vyzdvihl mé střely a řekl mi, ať to zkouším více na bránu a dneska to prostě vyšlo. Ještě šťastnější jsem ale z toho, že se nám podařilo natáhnout vítěznou šňůru a bereme tři body,“ komentoval skromně svůj výkon.

Jednogólové manko z první třetiny Litoměřice dorovnaly v 33. minutě a když další branka nepadla, bylo jasné, že závěr zápasu bude dramatický. Střelcem rozhodujícího gólu byl Petr Holík s asistencí finské dvojky Jesse Paukku a Mikko Salmio. „Pro závěrečnou třetinu jsme si řekli, že musíme být trpěliví a ta rozhodující branka padne. A padla,“ komentoval s úsměvem Suhrada.

Po zhodnocení 11. kola si tak zlínští Berani s 23 body upevnili svou pozici na čele tabulky. Stav, který zde velmi dlouho nebyl, se samozřejmě pozitivně propisuje nejen na tribuny, ale i do šatny. „Panuje díky tomu lepší nálada v týmu, na tréninku i při samotné hře,“ řekl k současnému stavu Jiří Suhrada s neskrytým nadšením.

Kondice svěřenců Jána Pardavého je momentálně tou nejlepší za celé dlouhé měsíce. Sedm výher v řadě se Beranům podařilo uhrát naposledy v mistrovské extraligové sezóně na jaře 2014. Zlínští však v žádném případě na těchto prvních vavřínech sezóny nechtějí usnout. „Jsme za ty výhry samozřejmě neskutečně rádi, ale připravujeme se utkání od utkání a na nějakou vítěznou šňůru před zápasy nemyslíme. Připravujeme se postupně,“ přidal střídmý komentář Suhrada.

Ve středu čeká Berany „malé derby“ – do Trinity Bank Arény Luďka Čajky zavítají Zubři z nedalekého Přerova. Jiří Suhrada doufá, že žlutomodrá nadvláda na domácím ledě vydrží, a i případné další jednogólové náskoky budou dostatečné. „Loni touto dobou jsme tyto počáteční zápasy vůbec nezvládali, takže teď jsme rádi i za tyto výsledky. Výhry v těchto těsných zápasech jsou vlastně o něco více motivující,“ řekl k dobře rozjeté sezóně.

Neopomněl také zásluhy zlínských tribun. „Fanoušci jsou skvělí, doma se nám s nimi hraje parádně. Doufám, že budou chodit v tak hojných počtech i nadále,“ chválil na závěr zpovídaný obránce Beranů oblékající žlutomodrý dres zlínského A-týmu již pátým rokem.

Fotogalerie