pátek 11. října 2024 | Redakce

Ve Zlíně se cítím dobře, je radost tu hrát, říká obránce Daniel Kolář

Má za sebou první týden měsíční zkoušky, během nějž se stihl přestěhovat, adaptovat na nové prostředí a odehrát už tři zápasy. Obránce Daniel Kolář se během uplynulých dní rozhodně nenudil, Beranům však pomohl ke třem výhrám a nyní vyhlíží další soutěžní duel, který je čeká už v sobotu. O tom všem se rozpovídal v rozhovoru před naší kamerou.

Dvaatřicetiletý bek do Zlína dorazil minulý čtvrtek, kdy se s vedením klubu domluvil na měsíčním try-outu. „Bylo to hektické, stěhoval jsem se ze Žiliny, kde jsem musel vystěhovat celý barák. Jsem ale rád, že teď už to mám všechno hotové a můžu se soustředit jen na hokej. Zatím jsem tu velice spokojený,“ popisuje Kolář.

Zlínský klub a prostředí okolo něj tak na něj udělalo pozitivní dojem. „Funguje to tu parádně. Je tu výborné zázemí, jak tréninkové, diváci a všechno okolo. Žije to tu hokejem a je radost tu hrát,“ pochvaluje si rodák z Prahy.

Naskočit stihl už do tří soutěžních zápasů, premiéru si odbyl v sobotu na ledě Poruby, následoval domácí souboj s Prostějovem a středeční výjezd do Moravských Budějovic. „V prvních dvou zápasech bylo těžké se do toho dostat, je to pro mě přece jenom nový tým, jsou tu noví lidé, i když pár kluků už jsem znal. Ale musím říct, že všichni jsou super a moc mi pomohli se do toho dostat. Teď už se cítím dobře,“ raduje se.

Bezmála dva metry vysoký obránce by ve zlínském mužstvu měl plnit roli silového a tvrdého beka. „Odjakživa jsem byl zarputilý dozadu, mojí doménou byla vždycky fyzická hra do těla. Snažím se tím pomoci týmu a oslabit soupeře. To je moje práce,“ přikyvuje Kolář.

Nyní se už spolu se zbytkem týmu připravuje na další výzvu v podobě sobotního duelu s Litoměřicemi, které Berani vyzvou na domácím ledě. „Litoměřice byly vždycky bruslivý tým, se šikovnými mladými kluky ale zároveň proložený zkušenostmi. Bude to těžký zápas, musíme s nimi bruslit, hrát jednoduše a mít to pod kontrolou,“ uvědomuje si zkušený bek.

Berani tak v sobotu budou od 16 hodin bojovat o sedmou výhru v řadě a posílení svého vedení v tabulce Maxa ligy. Potřebovat k tomu ale samozřejmě budou také mohutnou podporu z tribun. „Přijďte na zimák fandit! Je rozhodně lepší hrát před spoustou lidí, kteří nás poženou dopředu. Budeme rádi, když přijdete,“ vzkazuje fanouškům Daniel Kolář.