čtvrtek 03. října 2024 | Redakce

Ztracený bod mrzí, věřím ale, že diváky zápas bavil, říká kapitán Pavel Sedláček

Domácí neporazitelnost ve středečním derby proti Vsetínu zlínští Berani udrželi. Po výhře 4:3 v prodloužení utkání hodnotil kapitán Pavel Sedláček, který se na výsledku rovněž podílel vstřelenou brankou.

Berani do utkání vstoupili skvěle a v úvodních dvou třetinách si vypracovali dvoubrankový náskok, nakonec ale o vítězství museli bojovat až do prodloužení. „Bylo to náročné. Mrzí mě, že jsme ztratili bod, myslím, že jsme mohli uhrát všechny tři. Bohužel jsme udělali pár chyb a ty nás ten bod stály. O to víc to mrzí,“ přiznává Sedláček.

Oproti předchozím vzájemným zápasům se letošní první derby neslo v klidnějším duchu, šarvátek na ledě tentokrát k vidění tolik nebylo. „Nijak extra vyhrocené to nebylo. Tvrdších soubojů tam bylo méně, než v play-off, což je ale normální. Jinak si ale myslím, že to byl koukatelný hokej, hrálo se rychle, kombinačně jsme na tom my ani Vsetín taky nebyli špatně. Věřím, že diváky to bavilo,“ usmívá se zlínský kapitán.

Ten byl klíčovou postavou momentu zkraje druhé třetiny, když hned po 22 sekundách překvapil vsetínského brankáře a nenápadnou střelou vrátil Beranům vedení. „Nejdřív měl velkou šanci Vsetín, ze které mohli taky skórovat. My jsme ale ujeli do protiútoku a já jsem dával na 2:1, což je pro tým velká psychická vzpruha a vždycky nás to nakopne. Když jsme pak přidali třetí gól, tak jsem věřil, že to udržíme. Bohužel to nevyšlo, ale i ty dva body bereme,“ říká třicetiletý útočník.

Berani si následně vypracovali dvoubrankový náskok, ve třetí třetině se ale Vsetínu podařilo vyrovnat a poslat tak zápas do prodloužení. „Některé situace jsme špatně vyhodnotili. Nechávali jsme soupeře hodně hrát před naší bránou, neměli jsme tam pokryté hráče a z toho jsme dostali ty góly,“ krčí rameny stálice zlínské kabiny.

Nakonec ale spolu s pěti a půl tisíci fanoušků mohl oslavit své první vítězné derby v roli kapitána. „Se Vsetínem je vždycky atmosféra super, takže za mě to bylo skvělé,“ uzavírá Pavel Sedláček.

Fotogalerie