pondělí 30. září 2024 | Redakce

Jsem nadšený, že jsem zpátky. Zlínu patří část mého srdce, raduje se Mikko Salmio

Dva dny před velkým regionálním derby si zlínský klub připravil pro fanoušky příjemné překvapení. Do Baťova města se vrátil finský útočník Mikko Salmio, který dres s Beranem na hrudi oblékal již v minulé sezóně. Vytáhlý sympaťák do Trinity Bank Arény Luďka Čajky dorazil v pondělí a se svými čerstvými dojmy se nám svěřil před naší kamerou.

Salmio byl po skončení uplynulého ročníku bez angažmá, přípravu na novou sezónu však rozhodně nezanedbával. „Celé léto jsem se připravoval. Trénoval jsem ve Finsku a čekal, až přijde ta správná příležitost. Ta přišla, otevřela se možnost vrátit se do Zlína a užívám si, že tu můžu být a můžu se připojit k týmu,“ popisuje třiatřicetiletý forvard.

Zlín pro něj byl podle jeho slov jasnou volbou. „Když jsem odcházel, část mého srdce zůstala ve Zlíně a vždycky tu bude. Teď jsem se vrátil a je to jako se vrátit do svého druhého domova. Všechno je příjemné, všichni zaměstnanci a lidé okolo jsou velmi přátelští. Část mého srdce patří do Zlína a Beranům,“ usmívá se.

Nyní na rodáka z finského městečka Jämsä čeká pokračování zlínské výzvy, tentokrát pod vedením nového trenéra a s řadou nových spoluhráčů v kabině. „Sledoval jsem všechny zápasy a velice se mi líbilo, jakým způsobem hráli. Jsem nadšený, že se k tomuto týmu můžu připojit,“ raduje se.

Vůbec poprvé ve staronových barvách by mohl nastoupit už ve středu, a to hned v ostře sledovaném duelu proti Vsetínu. „Derby je derby, navíc po loňském finále máme se Vsetínem nevyřízené účty. Těším se na středu, věřím že Vsetín porazíme a vyhrajeme derby,“ říká Mikko Salmio.