neděle 29. září 2024 | Redakce

Za venkovní vítězství jsme rádi, naladili jsme se na derby, říká obránce Jiří Suhrada

Vítězstvím na ledě Kolína zlínští Berani v sobotu ukončili čekání na první body z venkovního utkání. Po výhře 5:3 se před naší kamerou s prvními dojmy svěřil obránce Jiří Suhrada, který k porážce Kozlů vedle dobrých obranných zákroků přispěl také jednou asistencí.

„Bylo to velmi těžké utkání, Kolín je doma nepříjemný. Věděli jsme, že po nás půjdou a v první třetině se to taky trochu potvrdilo. Jsme ale rádi, že vezeme první venkovní tři body a naladili jsme se před derby,“ usmívá se Suhrada.

Zápasy v Kolíně bývají obvykle na ledě vyhecované, to však mladému obránci vůbec nevadí. „Patří to k tomu. Osobně mě to víc baví, když má zápas větší jiskru, takže to není žádný problém,“ přikyvuje.

Na akci nejbohatší pasáží utkání byla tentokrát druhá třetina, ve které diváci kromě řady šarvátek viděli také hned čtyři branky. „Deset minut jsme odehráli dobře, skoro jsme zvládli ubránit to pětiminutové oslabení. Dobře jsme zareagovali dvěma góly, pak jsme ale bohužel dovolili soupeři vyrovnat. Ve třetí třetině jsme ale ukázali, že takovéto zápasy umíme vyhrávat a za to jsme rádi,“ raduje se Suhrada.

Berani tak vůbec poprvé v nové sezóně přivezli body z utkání na ledě soupeře. „Doma určitě nechceme ztrácet a venku chceme získávat. Předchozí dvě venkovní utkání nešly úplně podle plánu, i když v Sokolově to nebylo zas tak špatné. V Jihlavě ale ano, a tak jsme rádi, že tentokrát vezeme tři body domů,“ říká třiadvacetiletý odchovanec.

Nyní se tak už pozornost Beranů může směřovat ke středečnímu podvečeru, kdy je před domácími fanoušky čeká třaskavé derby proti Vsetínu. „Těším se moc. Bude to speciální zápas, přijde hodně lidí a doufám, že nás budou hnát kupředu,“ vzkazuje Jiří Suhrada

Fotogalerie