neděle 29. září 2024 | Redakce

Chtěli jsme být trpěliví a zvládli jsme to, raduje se po výhře nad Kolínem Petr Holík

Utkání šestého kola hokejové Maxa ligy zlínští Berani zvládli na výbornou. Na ledě Kolína, kde v minulosti sehráli řadu nepříjemných zápasů, se ani tentokrát nevyvarovali chvilkového zaváhání, chyby ale dokázali napravit a využít několik z mnoha vypracovaných šancí. Zápas, kteří svěřenci Jána Pardavého nakonec zaslouženě ovládli 5:3, v kabině před naší kamerou hodnotil útočník Petr Holík.

Berani do utkání vstoupili dobře a už po pěti minutách vedli. „Bylo to nahoru dolů. První třetinu jsme zvládli dobře, pak bylo důležité, že jsme ubránili pětiminutové oslabení a ve druhé třetině ještě nastříleli dva góly. Pak jsme ale z ničeho nic přestali hrát, soupeř vyrovnal na 3:3 a do třetí třetiny jsme šli prakticky od nuly. Říkali jsme si, že chceme být hlavně trpěliví a zvládli jsme to,“ pochvaluje si centr první formace.

Ten se na výhře podílel také důležitým gólem, když ve 25. minutě odpověděl na vyrovnání soupeře a vrátil Beranům vedení 2:1. „Měli jsme domluvenou jednoduchou věc po buly. Puk se odrazil do rohu, Süssák tam šel napadat a jejich obránce mu to nahrál. Zakřičel jsem si na něj a dal mi zadovku. Brankář to chtěl vypíchnout, ale já jsem si to stáhnul a dával jsem do prázdné,“ popisuje Holík.

Následně se tvrdou pumelicí trefil také Lukáš Válek a Berani utekli do dvoubrankového manka. Kolínu se ale v závěru druhé třetiny dvěma góly v rozmezí jediné minuty podařilo vyrovnat. „Těžko říct, co se stalo. Nebudu říkat, že jsme se na to vykašlali, ale my jsme chtěli hlavně ubránit tu pětiminutovou přesilovku a pak dali ty dva góly na 3:1, což bylo super. Pak jsme možná hráli trochu lehkovážně, mysleli jsme si, že to půjde samo. Měli jsme tam špatné střídání, soupeř ujel sám na branku, a to nás srazilo. Následně přišel ještě třetí gól. Hráli jsme tam, jako by se nemohlo nic stát,“ přiznává dvaatřicetiletý útočník.

Závěrečnou dvacetiminutovku si už ale žlutomodří pohlídali. „Šancí jsme měli plno, bylo to přesně to, co jsme chtěli hrát. Hlavní bylo se nezbláznit z toho, že jsme dvakrát inkasovali, hrát v klidu a počkat si na šanci, která přišla,“ raduje se po vítězství 5:3 Petr Holík.

Fotogalerie