čtvrtek 26. září 2024 | Redakce

Za šanci v A-týmu jsem rád, budeme makat i dál, říká útočník Jakub Čechmánek

Během středečního utkání s Frýdkem-Místkem pokračovali zlínští trenéři v trendu nasazování mladých talentů z juniorky, proti Rysům v sestavě nastoupili hned tři. Jedním z nich byl i vytáhlý forvard Jakub Čechmánek, kterého jsme po skončení vítězného duelu vyzpovídali před naší kamerou.

Berani zápas s Frýdkem zvládli úspěšně a díky třem brankám ve třetí třetině zvítězili 4:1. „Všichni jsme rádi, že se nám podařilo doma urvat tři body. Doufám, že v sobotu to v Kolíně zopakujeme,“ říká Čechmánek.

Pro mladého útočníka to byl druhý start v letošní sezóně Maxa ligy, spolu s ním nastoupili i další tahouni zlínské juniorky Lukáš Heš a Tomáš Pilát. „Cítil jsem se velice dobře, jsme s klukama z juniorky rádi, že jsme dostali šanci se v A-týmu ukázat. Budeme makat a snad těch šancí bude čím dál víc,“ slibuje dvacetiletý talent.

Právě s Hešem nastoupil ve čtvrté formaci, spolu s nimi hrál také centr Stanislav Sadovikov, jehož rovněž znají z dřívějšího působení v juniorské soutěži. „Známe se, takže se mi s nimi hraje dobře. Rozumíme si ale i s ostatníma klukama, takže je mi celkem jedno, s kým hraju v lajně,“ přikyvuje Čechmánek.

Středeční vítězství se podle něj rodilo zejména díky poctivé práci v zadních řadách. „Hráli jsme dobře v obranném pásmu, z čehož se pak rodily naše šance. Díky tomu jsme to pak dokázali urvat,“ říká.

Čechmánek coby overage hráč nastupuje i v nové sezóně stále také za Beraní juniorku, se kterou se mu vstup do sezóny povedl. „Všichni makáme a doufám, že to budeme udržovat ve vyšších pozicích. Určitě se budeme snažit opět dostat do play-off,“ prozrazuje jasný cíl nejstaršího mládežnického výběru.

Fotogalerie