neděle 22. září 2024 | Redakce

První zápas jsem si moc užil, říká po výhře nad Chomutovem Lukáš Válek

Zlínští Berani mají za sebou první domácí utkání nové sezóny. Proti Chomutovu jej zvládli bravurně, soupeře po celý zápas jasně přehrávali a po závěrečné siréně mohli s fanoušky oslavit výhru 5:2. Řada hráčů si atmosféru zlínského stadionu z pozice domácího Berana užila vůbec poprvé. Třeba Lukáš Válek, který měl spolu s údernou druhou formací prsty hned ve třech brankách.

Berani utkání kontrolovali téměř po celou dobu. „Z týmového hlediska jsem spokojený. Soupeři jsme sice nabídli dvě přečíslení, což by se nemělo stávat. Dan Huf nás naštěstí podržel, o přestávce jsme si k tomu něco řekli a po zbytek zápasu se toho vyvarovali,“ říká Válek.

Ten se po svém příchodu do Zlína zařadil do druhé útočné formace spolu s Jaromírem Kverkou a Jakubem Šlahařem. A už od přípravy bylo vidět, že tato spolupráce funguje. „Pořád to ladíme, ale věřím, že to bude čím dál lepší. Jsou tam pořád věcí, na kterých musíme zapracovat, v Sokolově to nebylo úplně ideální, byla tam spousta dobrých ale i špatných věcí. Snažíme se o tom mluvit a musím říct, že mně osobně ta spolupráce velice sedí,“ pochvaluje si třicetiletý forvard.

Proti Chomutovu tak do statistik nasbíral hned tři asistence. „Jednou jsme to pěkně sehráli, při druhém gólu prošly dvě krosové přihrávky a Šlahy před bránou vymíchal gólmana. Myslím, že i pro fanoušky to byla pěkná akce. První gól byl ubojovaný, hodil jsem to před bránu, kde byli připravení Šlahy s Kvérou a ten to dorážel do prázdné. I takové góly určitě potřebujeme,“ přikyvuje Válek.

V dresu Pirátů do Zlína přijela celá řada hráčů, které Válek velice dobře zná z dlouholetého působení v Litvínově, třeba veteráni Viktor Hübl s Františkem Lukešem, kteří i po čtyřicítce patřili k nejlepším hráčům hostů na ledě. „Moc si takových věcí nevšímám, ale samozřejmě jsou to skvělí hráči a myslím, že dnes potvrdili, že tu nejsou jen na dohrání kariéry, protože předvedli skvělý výkon. Přeji jim jen to nejlepší, hlavně ať jim drží zdraví. Když hrajeme proti nim, tak si to ale vůbec neberu do hlavy,“ říká rodák z Mostu.

Berani tak na středeční porážku v Sokolově zareagovali skvěle a naladili se tak na nadcházející náročný program, během nějž je čekají hned tři zápasy v šesti dnech. „Po vyhraném zápase se lépe regeneruje a trénuje. Člověku se na druhý den lépe vstává než po porážce, kdy bývá takový rozbitý. Je to potřeba, snad nás to před dalšími zápasy nakopne a posbíráme co nejvíc bodů,“ doufá Válek.

První domácí duel ve zlínském dresu mu tak vyšel na výbornou. „Bylo to skvělé. Byl to pro mě tady první mistrovský zápas a moc jsem si ho užil, protože atmosféra byla úžasná. Fanoušci to asi slýchají od všech hráčů, ale mně se to moc líbilo, přišlo mi, že byly tribuny skoro plné, i když vyprodáno samozřejmě nebylo. Udělali skvělou atmosféru a za to jim chci za sebe i za celý tým moc poděkovat a doufám, že jim budeme dávat dobré výsledky a je to tak bude bavit a budou za námi rádi chodit i dál,“ vzkazuje fanouškům.

S těmi si po utkání užil také tradiční oslavu na ledě. „Nevěděl jsem, co od toho čekat, ale bylo to super, bavilo mě to. Mají to tu pěkně udělané, zazpíváme si, pak se udělá kolečko a skočí se rybička. Je to moc fajn,“ usmívá se.

Po příchodu do kabin pak na hráče čekalo ještě jedno překvapení. K výhře jim totiž osobně přišel pogratulovat olympijský vítěz a dlouholetý brankář NHL, Švéd Tommy Salo, který byl hostem sobotního zápasu. „Nejsem až takový fanda hokeje, že bych ho sledoval na jména, ale samozřejmě vím, kdo to je a že má za sebou úspěšnou kariéru. Bylo super, že za námi přišel po zápase do kabiny a pogratuloval nám, toho si moc vážím,“ dodává Lukáš Válek.

Fotogalerie