pátek 06. září 2024 | Redakce

Proti Zvolenu jsme mohli vyhrát, věřím, že jsme v dobré kondici, říká Stanislav Sadovikov

Do posledního přípravného utkání před novou sezónou, které Berani odehráli ve čtvrtek na domácí půdě proti Zvolenu, po návratu z reprezentačního srazu naskočil už i útočník Stanislav Sadovikov. A hned byl na ledě vidět, společně se spoluhráči ze čtvrté formace zařídil dva góly, ani ty však nakonec na vítězství nestačily. Za utkáním, letní přípravou i olympijskou kvalifikací se ohlédl před naší kamerou.

Berani proti Zvolenu po celé utkání dotahovali ztrátu, i přes řadu slibných šancí se jim však nakonec vyrovnat nepodařilo. „Celkově jako tým jsme nehráli špatně, ale dopustili jsme se několika hrubých chyb, po kterých jsme inkasovali laciné góly. Měli jsme i spoustu silných momentů a šancí, které jsme ale nedokázali využít. Kdyby se nám to povedlo, mohli jsme zápas vyhrát,“ lituje Sadovikov.

Ten se po svém návratu zařadil na své tradiční místo na centru čtvrté formace vedle Pavla Sedláčka s Bedřichem Köhlerem. A právě tato trojice ve druhé třetině zařídila první dvě branky zlínského mužstva. Nejprve skóroval sám Sadovikov, následně pak jeho ránu tečoval mezi tři tyče Sedláček. „Hraji s nimi opravdu rád, jsou to velice zkušení hráči, takoví siloví útočníci. Cítím se s nimi na ledě komfortně a věřím, že v sezóně můžeme dosáhnout dobrých výsledků. Budeme bojovat a uvidíme,“ říká ukrajinský útočník.

Na blížící se start sezóny jsou podle jeho slov Berani připraveni dobře. „Máme zkušené trenéry. Dobře jsme se připravili na suchu a věřím, že celý tým je v dobré kondici. Teď musíme ještě zamakat, abychom do sezóny vstoupili v plné síle,“ neskrývá odhodlání jednadvacetiletý mladík.

Letní měsíce si kromě přípravy ve Zlíně zpestřil také reprezentačními povinnostmi, v dresu Ukrajiny si zahrál kvalifikaci na olympijský turnaj v Miláně. „Je to skvělá zkušenost. Měli jsme jeden z nejmladších týmů v celé kvalifikaci a nastupovali proti velmi zkušeným hráčům, kteří prošli NHL a top evropskými ligami. S přihlédnutím na to jsem rád, že jsem tam byl a získal tuto zkušenost,“ říká Sadovikov, jehož reprezentační výběr se v konkurenci Francie, Lotyšska a Slovinska nakonec na turnaj pod pěti kruhy neprobojoval.

Nyní se už ale důrazný forvard soustředí na start nové prvoligové sezóny, v níž doufá v mohutnou podporu zlínského publika. „Mám velkou radost, když vyjedu na led a vidím naše fanoušky. Chtěl bych, aby jich chodilo co nejvíce, protože potřebujeme co největší podporu,“ vzkazuje Stanislav Sadovikov.

Fotogalerie