čtvrtek 29. srpna 2024 | Redakce

Odehráli jsme dobrý zápas, práce na brankovišti je důležitá, říká dvougólový Jesse Paukku

Padesát minut zlínští Berani ve středu v podvečer mohutně bušili na bránu Nových Zámků. Až v závěrečné desetiminutovce se jim ale obranný val soupeře podařilo rozložit a čtyřbrankovou kanonádou si zajistili třetí vítězství v předsezónní přípravě. Dvěma góly se na tom podílel i finský legionář Jesse Paukku, kterého jsme po zápase vyzpovídali před naší kamerou.

Dlouhé čekání na první změnu skóre se nakonec proti Novým Zámkům vyplatilo a fanoušci si tak v závěru třetí třetiny mohli užít žlutomodré gólové hody. „Odehráli jsme dobrý zápas, vytvořili jsme si spoustu gólových šancí. Brankář Nových Zámků dnes chytal opravdu dobře, my jsme samozřejmě mohli dát víc branek v přesilovkách, ale nakonec jsme to urvali, za což jsme rádi,“ usmívá se Jesse Paukku.

Ten byl během utkání hodně vidět, ve formaci s Petry Holíkem a Kratochvílem si spoustu zajímavých šancí vytvořili už během prvních dvou třetin. „V přípravě občas situace přehráváme, snažíme se hledat nahrávky. Musíme zkrátka víc střílet a dorážet. I s ledem je to trochu složitější, je hodně uskákaný a jsou na něm hrboly. Občas je těžké dát gól, my jsme ale rádi, že nám tam ve třetí třetině napadaly,“ oddychuje si.

Právě elitní formace Beranů nakonec obranu soupeře prolomila a Paukku dvěma góly z dorážek rozjel zlínskou kanonádu. „Snažím se pohybovat před bránou, protože z toho prostoru často padají góly. Cloním brankáři a myslím, že jsem v tom docela dobrý. Prostě stojím na brankovišti a snažím se hledat dorážky. Dnes jich tam pár bylo a naštěstí se nám podařilo je proměnit,“ popisuje třicetiletý útočník.

Berani tak v přípravě porazili i třetího ze slovenských soupeřů. „Proti pár slovenským týmům jsem už hrál a většinou mívají spoustu urostlých hráčů, hlavně obránců. Jejich pohyb možná proto není tak obratný a my se díky tomu dokážeme usadit v útočném pásmu, a odehrát tam dobrá střídání. Jinak tam ale větší rozdíly nevidím,“ přikyvuje finský forvard, který v utkání hned dvakrát překonal svého krajana Tamminena v brance soupeře.

Podobně jako parťák Aleksi Salonen, také Paukku strávil většinu léta v rodné zemi a do Zlína se vrátil až se začátkem přípravy na ledě. „Bylo to super. Předtím jsem strávil spoustu času v Česku, takže bylo fajn se zase vidět s rodinou a přáteli. Jinak je to ale skoro stejné, taky jsme trénovali. Jediným rozdílem možná bylo, že ve Finsku víc chodíme na led, takže i během léta jsem na něm nějaký čas strávil, což mi pomohlo a usnadnilo návrat sem,“ přiznává Paukku.

Ve Zlíně jej čekala spousta novinek, kromě spoluhráčů také trenér Ján Pardavý, který týmů vštipuje nový systém hry. „Zatím pro nás všechno vypadá dobře, noví kluci jsou super a stejně tak nový systém hry. Naším cílem bude hrát na špičce, půjdeme do toho s tím, že budeme chtít vyhrát každý zápas. Samozřejmě ale musíme být realisté, člověk nikdy neví, co se stane v play-off. Pokusíme se odehrát co nejlepší základní část a připravit se na play-off,“ říká Paukku.

Právě na start samotné Maxa ligy se Berani těší nejvíce a budou během ní doufat v mohutnou podporu početného zlínského publika. „Moc se těšíme, až začne sezóna a na tribunách bude zase plno. Prostě pokračujte v tom, jak jste fandili v minulé sezóně. Máme vás rádi!“ vzkazuje Jesse Paukku.

Fotogalerie