pátek 23. srpna 2024 | Redakce

Zlepšujeme se, pořád je ale na čem pracovat, říká po výhře nad Trenčínem Jakub Šlahař

Dvě výhry a dvě porážky. To je dosavadní bilance zlínských Beranů v přípravných zápasech před novou sezónou. Ten poslední odehráli ve čtvrtek na domácím ledě proti Trenčínu, který svěřenci Jána Pardavého před svými fanoušky dokázali porazit jednoznačně 5:1. Gólem a asistencí se na tom podílel i útočník Jakub Šlahař, kterého jsme se po zápase zeptali na aktuální dojmy.

Berani k výhře nad Trenčínem vykročili už v první třetině, během které soupeři nasázeli tři branky. „Za vítězství jsme rozhodně rádi. Zápas v Prostějově se nám moc nepovedl, takže jsme chtěli tentokrát hrát trochu jinak. Myslím, že první třetina byla vyrovnaná, hrál se dynamický hokej nahoru dolů, což úplně nechceme. Naštěstí nám tam ale napadaly tři góly a pak už se nám hrálo líp,“ říká Šlahař.

Zatímco v Prostějově se Berani v koncovce trápili, tentokrát jim střelecké štěstí bylo nakloněno. „Někdy to tak je. Teď v těch vedrech není ani led není úplně kvalitní, občas to přeskočí hokejku a podobně. V Prostějově jsme měli velké šance, za stavu 0:0 jsme mohli jít do vedení, pak jsme ale udělali chyby. Nebyl to ideální výkon, dnes už to ale bylo lepší. Rozebrali jsme si to na videu a dnes už se ve hře objevovaly věci, které tam chceme vidět. Pořád je ale na čem pracovat,“ uvědomuje si třiatřicetiletý útočník.

Ten proti Dukle nastoupil na křídle pravého útoku po boku čerstvých posil Jaromíra Kverky a Lukáše Válka. „Myslím, že na tréninku nám to pořád jde líp než v zápasech. Ty výkony jsou jak na houpačce, v Prostějově jsme měli špatný zápas, dneska už to bylo lepší. Pořád si ale myslím, že to může být ještě lepší a budeme na tom s klukama pracovat. Díváme se na videa, abychom měli zpětnou vazbu. Mimo led máme super vztah, takže je potřeba to přenést i na hřiště a věřím, že to bude čím dál lepší,“ přikyvuje Šlahař.

Součástí každého přípravného utkání jsou bez ohledu na výsledek základní hrací doby také cvičné samostatné nájezdy. Ty Beranům zatím vycházejí na výbornou, pokaždé v nich totiž dokázali soupeře porazit. „Na tréninku to zatím vůbec neděláme, jedeme teď bomby hlavně kondičně a na tohle bude prostor až v sezóně. Je to ale pozitivní zpráva že se nám v nájezdech daří, protože v sezóně to bude bod navíc a ten se bude počítat. Jsem rád, že nám to tam v přípravě padá a doufám, že v tom budeme pokračovat a nabereme díky tomu sebevědomí,“ říká Šlahař, který rovněž proti Trenčínu jeden z nájezdů proměnil.

A jak celkově vnímá probíhající letní přípravu? „V tom létě je to vždycky dřina, protože z toho člověk pak čerpá celou sezónu a je potřeba nic nevypustit. Teď nás čekají ještě asi dva týdny, než to začneme ladit na ligu, tak musíme zatnout zuby. Občas je asi vidět, že toho máme plné zuby, ale je to vesměs pořád stejné. Jedeme ve vysokém tempu jak na ledě, tak mimo něj,“ popisuje zlínský odchovanec.

V kabině už Šlahař patří mezi ty zkušenější hráče, během léta v ní přivítal hned osm nových parťáků, se kterými se tvoří pospolitý kolektiv. „Sedá si to. Už v létě jsme byli pohromadě a měli soustředění, na kterém se utužila parta. Teď máme ještě na konci přípravy v plánu si s klukama udělat takový teambuilding. Zatím si myslím, že atmosféra je pozitivní a funguje to, takže věřím, že na tom budeme pracovat dál, abychom to vyladili a byli připravení na soutěž,“ říká.

Radost mu udělala také divácká návštěva, fanoušci na tribunách byli během utkání velmi slyšet. „Jsem rád, že přišlo víc lidí, než na Prostějov, bylo to znát. Doufám, že jsme jim vytvořili pozvánku na další přípraváky. Je to určitě příjemné se v těch vedrech na zimáku zchladit. Pro nás to tak příjemné není, když vidíme, jak fanoušci sedí na tribunách v kraťasech a tričku a my máme na sobě desetikilovou výstroj (smích). Ale jsem rád, že chodí a budeme se snažit je našimi výkony pozvat na to nejdůležitější, což je start proti Slavii 14. září. Doufám, že přijde co nejvíc lidí a vytvoří nám tu žlutomodré peklo, které budeme potřebovat jako šestého hráče,“ vzkazuje Jakub Šlahař.

Fotogalerie