pondělí 29. července 2024 | Redakce

Parta v kabině je super, na zápasy už se všichni těšíme, říká obránce Zdeněk Čáp

Ve Zlíně má za sebou svou první sezónu, během níž se zařadil mezi základní stavební kameny obranných řad Beranů. Nyní se Zdeněk Čáp spolu se svými spoluhráči pod vedením nového trenéra Jána Pardavého připravuje na další soutěžní ročník, během kterého budou opět ambice žlutomodrých velmi vysoké. Na aktuální dojmy po dovolené i očekávání před nadcházejícími týdny jsme se jej zeptali v rozhovoru po prvním tréninku na ledě.

Dvaatřicetiletý obránce si červencovou dovolenou užil naplno, kromě zaslouženého odpočinku se totiž také oženil. „Dovolená byla super. Měli jsme s manželkou svatbu a pak nějakou svatební party, takže jsem si to moc užil. Samozřejmě se během toho člověk i nějak připravuje. Teď jsme měli první led, kde to zase jako každý rok bolí a je potřeba se do toho dostat,“ přiznává Čáp.

Ten ve Zlíně působí rok, během nějž zažil velmi turbulentní premiérovou sezónu. „Čekali jsme od toho samozřejmě víc, dělo se tam toho hodně. Dokázali jsme z toho ale nějakým způsobem vybruslit a skončili jsme ve finále. Bohužel finálovou sérii se Vsetínem jsme nezvládli, chtěli jsme zase do baráže. Letos půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, co nám sezóna přinese,“ říká rodák z Kolína.

Nyní jej tak ve žlutomodrém čeká druhá sezóna, do níž nastoupí pod vedením nového trenérského štábu i s řadou nových spoluhráčů. „Parta v kabině je super, je to zatím o tom, že se poznáváme. Měli jsme společnou letní přípravu, teď ještě přijedou kluci z Finska, takže parta funguje. Jádro nějakým způsobem zůstalo, pár hráčů se obměnilo, takže uvidíme, co z toho bude,“ přitakává.

Po dvou týdnech ostré přípravy na ledě pak Berany čeká série přípravných zápasů. Ten první odehrají v úterý 13. srpna na domácím ledě proti Prostějovu. „První přípravné zápasy bývají těžké, ale všichni se na ně těšíme. Doufám, že půjdeme zápas od zápasu a rovnou už v té přípravě budeme vyhrávat,“ říká Čáp.

A co by před novým ročníkem vzkázal fanouškům? „Ať nás chodí podporovat, ať se na nějaké zápasy přijdou podívat už teď v létě a trochu se zchladit od toho horkého počasí venku. Hlavně se pak na ně budeme těšit v září při prvních domácích zápasech a doufáme, že přijdou v co největším počtu,“ uzavírá Zdeněk Čáp.