středa 15. května 2024 | Redakce

Do Zlína jsem se těšil, zažil jsem tu nejhezčí půlrok kariéry, říká Petr Kratochvíl

Na jaře loňského roku byl jedním z hlavních postav zlínského tažení za prvoligovým titulem. Odchovanec Komety Brno Petr Kratochvíl v Baťově městě zářil a okamžitě se stal oblíbencem místních fanoušků. O to větší radost zlínští příznivci měli, když klub jen pár dní před startem letní přípravy oznámil jeho návrat pro sezónu 2024/25.

Návrat rychlonohého útočníka přitom přišel jako blesk z čistého nebe. "Bylo to docela rychlé, proběhlo to ze dne na den. Zavolal mi pan Zábranský a domluvili jsme se, že bude pro obě strany přínosnější, když se přesunu do Zlína. To proběhlo ve čtvrtek, takže to bylo všechno dost narychlo. Dnes už jsem ale tady a jsem připravený," popisuje Kratochvíl události posledních dní.

Šestadvacetiletý forvard se tak po roce vrací do známého prostředí. "V prvním okamžiku je to vždycky šok, když máte najednou přemýšlet, jak vyřešíte bydlení, dojíždění a všechny tyhle věci okolo. Přes víkend se mi to ale postupně rozleželo v hlavě a těšil jsem se. Zažil jsem tu asi nejkrásnější půlrok své kariéry, takže jsem se těšil jak na lidi v klubu, tak na kluky v kabině a zázemí, které je tu krásné a nové," usmívá se.

I za onen rok se kádr Beranů stihl výrazně proměnit, i tak se ale Kratochvíl setkal se spoustou starých známých. "V každém klubu se hráči točí. Spousta kluků tady ale zůstala, jak ve vedení, tak v kabině, kustodi, maséři a podobně. Takže jsem nešel úplně do neznáma, pár známých tváří tady je," přitakává rodák z Vyškova.

Kromě personálního obsazení kabiny se změnilo také její prostředí jako takové, nově zrekonstruované zázemí je pro příchozí hráče vítanou novinkou. "Byl jsem tu ještě v tom starším a musím říct, že jsem koukal, jak se to tu podařilo zrekonstruovat. A to včetně regenerační fáze, je to fakt nádhera," pochvaluje si Kratochvíl.

Ten se ve Zlíně potká také s bývalým spoluhráčem z Komety Petrem Holíkem. "Holas je geniální hráč, je to famózní s ním hrát. Pokud bych měl prostor a šanci si s ním zahrát, určitě bych chtěl využít toho všeho, co může nabídnout, třeba jeho geniálních přihrávek. Nikdy jsme spolu nehráli, Holas měl přece jenom úplně odlišnou roli než já, byl v tom postavení týmu trochu výš. Pokud by to vyšlo a já bych si s ním mohl zahrát, tak bych určitě byl rád," přeje si šikovný útočník, který v uplynulé sezóně mimo jiné vstřelil svou první extraligovou branku.

Kromě spolupráce na ledě zmíněné hráče zřejmě čekají i společné cesty, oba totiž budou nadále bydlet v okolí Brna. "Když mě vezme, tak se s ním klidně svezu (smích). Bavili jsme se o tom, že to nějak dáme dohromady. Úplně natrvalo se sem asi stěhovat nebudu, takže je varianta nějakým způsobem společně dojíždět," potvrzuje Kratochvíl.

Zatímco v Brně příliš prostoru na ledě nedostával, ve Zlíně se určitě bude chtít zařadit mezi hlavní ofenzivní tahouny. "Zatím jsme se o roli v týmu nijak nebavili. Měli jsme rozhovor s panem Srdínkem, ale bylo to spíš o nějaké té životní fázi, než přímo o roli v mužstvu. Ale myslím, že na to je ještě dostatek času, postupem času si na to sedneme," říká.

Navázat bude chtít i na výkony z předminulé sezóny, kdy coby nepostradatelný člen elitního útoku dirigoval přesilovky a deptal obrany soupeřů během cesty za titulem. "Už když jsem přijížděl do Zlína, tak to na mě dýchlo. Ty zážitky jsou tu krásné a je vždycky příjemné se sem vracet. Já jen doufám, že na to navážeme a budeme minimálně tak úspěšní, jako když jsem tu byl naposledy," povídá Kratochvíl.

Ve Zlíně si mezitím zahrál v dresu soupeře, letos na jaře zde v rámci hostování nastoupil za znojemské Orly. "Abych řekl pravdu, nebylo to úplně příjemné. Takový je ale hokejový život, někdy jste prostě hozen do situace, se kterou nemůžete nic dělat a musíte ji vzít tak jak je a porvat se s ní," říká.

V následném play-off už ale opět držel palce Beranům. "Líbilo se mi, jak prošli přes Prostějov, byla to pěkná jízda. Finále bylo opět svátkem hokeje, derby se Vsetínem je vždycky nádhera. Bohužel, loni jsme byli šťastnější my, letos byl šťastnější Vsetín," uzavírá Petr Kratochvíl.