sobota 11. května 2024 | Redakce

Velká síla v útoku! Smlouvy ve Zlíně podepsali Paukku, Holík a Kratochvíl

Novinka, na kterou mnozí fanoušci čekali, je tady! Tři dny před startem letní přípravy můžeme oznámit podpisy tří velkých opor našich útočných řad. Ve Zlíně bude pokračovat hvězdný odchovanec Petr Holík, zůstává také finský dříč Jesse Paukku. Z brněnské Komety se navíc vrací také Petr Kratochvíl, který se před rokem velkou mírou podepsal na zisku prvoligového titulu.

Útočná síla Beranů tak podpisem tří osvědčených opor dostává zcela nový rozměr. Pracovitý útočník Jesse Paukku do Zlína přišel loni v září, kdy se stal vůbec prvním Finem, který v dresu Beranů nastoupil do soutěžního utkání. Na ledě zaujal zejména svou rychlostí a důrazem, v pozdější fázi sezóny nastupoval výhradně v první formaci. Dohromady i s play-off nasbíral 20 kanadských bodů.

"Kádr je aktuálně z velké části hotový. Máme zde pořád prostor pro posílení jednoho, dvou hráčů podle potřeb trenérů, ale již nyní je tým podle jejich představ. Jsem velice rád, že jak Petr Holík, Petr Kratochvíl i Jesse Pauku se rozhodli ve Zlíně pokračovat nebo se sem vrátit. Již v pondělí všichni se zapojí do přípravy týmu na následující sezonu," uvedl Jan Pravda, generální manažer klubu.

Zůstává také odchovanec a extraligový šampion Petr Holík, který se do Zlína vrátil po necelých sedmi letech letos v lednu. Hned v prvním zápase na ledě Jihlavy zazářil třemi body, svou sbírku ve zbytku sezóny završil na celkovém počtu 11 bodů. Trenéři si od něj nyní budou slibovat přínos zejména v přesilovkách a klíčových fázích utkání.

Staronovým jménem ve zlínské sestavě pak bude Petr Kratochvíl. Ten do Zlína poprvé přišel v průběhu sezóny 2022/23 ve velkém stylu a právě on měl velký podíl na tehdejším vzestupu Beranů, kteří se ze spodních pater tabulky vyškrábali až k prvoligovému titulu. Celkem produktivní rychlík za tu dobu získal 25 bodů v 32 zápasech a stal se oblíbencem místních fanoušků. Kratochvílovy skvělé výkony ale neunikly pozornosti jeho kmenového klubu Komety Brno, která se rozhodla si jej pro následující sezónu ponechat ve své sestavě. V extralize ale šestadvacetiletý forvard nedostával tolik prostoru, na konci sezóny se pak vydal pomoci prvoligovému Znojmu. Nyní se už ale vrací do prostředí, kde se mu dařilo a nadcházející ročník tak odehraje s Beranem na hrudi.

"V první řadě bych chtěl pozdravit všechny zlínské fanoušky, už se na vás hodně těším. Jsem rád, že se vracím do známého prostředí, kde jsme zažil jedny z nejhezčích okamžiků své kariéry a určitě na ně budu chtít navázat. Mám velkou motivaci a udělám maximum pro to, abych pomohl Zlínu vrátit se tam, kam patří,” vzkazuje Kratochvíl.