středa 24. dubna 2024 | Redakce

Sezóna 2023/24 je minulostí. Vyberte s námi její nejlepší moment!

Máme za sebou další dlouhou a turbulentní sezónu, během které nebyla nouze o řadu pamětihodných momentů. Byly to fantastické zápasy, euforii vzbuzující góly, či vydařené klubové akce. Vybrali jsme deset z nich, které jsme chronologicky seřadili a vy následně můžete hlasovat o ten vůbec nejlepší.


25. září: Kapitánův hattrick (Prostějov vs. Zlín 1:4)

Vstup do sezóny Beranům příliš nevyšel, v prvních třech kolech prohráli a tlak na první výhru v sezóně tak byl enormní. Podařilo se to v utkání s Frýdkem-Místkem, který Berani na domácím ledě přetlačili 2:0, o dva dny později je pak čekal souboj na půdě ambiciózního Prostějova. Do těžkého souboje žlutomodří vstoupili výborně, už po šesti minutách vedli poté, co nahození čerstvé posily Aleksiho Salonena před brankou tečoval Bedřich Köhler. Zlínský kapitán byl vidět i ve druhé třetině, ve 32. minutě dorážel střelu Pavla Sedláčka a zvyšoval tak už na 3:0. V poslední třetině domácí snížili, v předposlední minutě však trefou do prázdné branky Köhler zkompletoval hattrick a pojistil vítězství 4:1.

4. října: Páté vítězství v řadě (Zlín vs. Třebíč 3:1)

Berani najeli na vítěznou vlnu, po Jestřábech zdolali také Kolín a Slavii. Souboj o páté vítězství v řadě je následně čekal v domácí repríze jarního semifinále proti Třebíči. Defenzivu Horácké Slavie nakonec rozebrala formující se finská letka, obránce Salonen v 27. minutě vstřelil svou premiérovou zlínskou branku, jeho kamarád Mikko Salmio při svém debutu zazářil dvěma asistencemi. Na gólu Martina Nováka do prázdné branky pečetící vítězství 3:1 měl navíc svou jedinou asistencí v sezóně podíl také brankář Daniel Huf.

17. listopadu: Vítězství ve svátečním derby (Zlín vs. Vsetín 5:4)

Na státní svátek 17. listopadu čekal Berany třaskavý souboj s rivalem ze Vsetína. Tentokrát navíc o to pikantnější poté, co se teprve během předchozího dne poprvé mužstva po odvolaném Miloši Říhovi ujal nový trenér Jan Srdínko. Utkání mělo náboj od samotného začátku a splňovalo veškeré parametry vyhecovaného derby. Jako první šli ve 4. minutě do vedení hosté, Berani ale gólem Kindla ještě před koncem první třetiny vyrovnali. Ve druhé třetině přestřelka pokračovala, za domácí se opět v derby trefili sváteční střelci Martin Novotný a Stanislav Sadovikov. V závěrečné dvacetiminutovce zvyšoval Michal Gago už na 4:2, Valaši ale dvěma slepenými góly dokázali manko stáhnout a schylovalo se tak k dramatickému závěru. Rozhodující moment nakonec přišel v 52. minutě, o vítěznou branku se po akci Jana Süsse postaral Martin Novák.

15. prosince: Divácký rekord na utkání mládeže (9. třída: Zlín vs. Vítkovice 3:4)

Speciální předvánoční program si klub připravil pro žáky mateřských, základních a středních škol ze Zlína a okolí. Ti všichni dostali pozvánku podpořit naše deváťáky v extraligovém souboji s Vítkovicemi, který se odehrál na Trinity Bank Aréně Luďka Čajky nezvykle už v dopoledním čase. Na tribunách se nakonec sešlo 2 428 dětí, čímž se nám podařilo překonat český rekord v návštěvnosti žákovského utkání! Utkání nabídlo fantastickou atmosféru, a i přes smolnou porážku bylo pro naše mladé Berany i jejich spolužáky a fanoušky velkým zážitkem.

18. prosince: Pomáhat můžeš i ty s Karlosem Vémolou

Byl to běžný prvoligový zápas, Berani na domácím ledě během třetí třetiny vedli nad Frýdkem-Místkem 4:1, když se najednou na stadionu vzbudil rozruch. Postaral se o něj jediný muž, utkání totiž přijel navštívit MMA zápasník Karlos Vémola. Ten do Zlína přicestoval, aby společně s klubem podpořili dětské oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati. Nejúspěšnější český fighter si zatrénoval s našimi hráči a následně spolu s některými z nich osobně přinesli nemocným dětem velké množství vánočních dárků.

17. ledna: Petr Holík opět ve žlutomodrém (Jihlava vs. Zlín 3:5)

K probíhajícím oslavám 95. výročí hokeje ve Zlíně si klub v lednu nadělil mimo jiné také návrat hvězdného odchovance Petra Holíka, který přišel na hostování z brněnské Komety. Očekávání byla vysoká, šikovný útočník se měl zařadit k hlavním ofenzivním lídrům týmu. A start se mu povedl náramně. Hned v prvním utkání totiž Beranům k vítězství na ledě Jihlavy pomohl třemi body za dvě branky a asistenci.

10 a 11. února: Velká cena Zlína v krasobruslení

Po dlouhých třiatřiceti letech hostilo v únoru opět Baťovo město závody v krasobruslení. Během dvoudenního bohatého programu se v akci představilo přes 150 soutěžících ve věku od 6 do 15 let, včetně několika domácích želízek v ohni. A ty se v našlapané konkurenci rozhodně neztratily. O největší úspěchy krasobruslařského oddílu Berani Zlín se postaral Tomáš Páleníček, který ovládl kategorii nováčci a Amálie Pospíšilová s Eliškou Dvořáčkovou, které ve svých třídách obsadily třetí místo.

1. března: Dramatický boj o přímý postup do čtvrtfinále (Zlín vs. Jihlava 4:3pp)

Konec základní části Chance ligy nabídl těsný souboj, v němž hned několik mužstev usilovalo o šesté místo zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Berani k němu udělali veledůležitý krok v Přerově, který na jeho ledě porazili 2:0 a v závěrečném kole jim tak k jistotě postupu stačilo získat alespoň stejný počet bodů jako Zubři. A o drama nebyla nouze. Utkání s Jihlavou základní hrací doba nerozhodla a jelikož Přerov dovezl dva body z Třebíče, Berani věděli, že musí nastavení taktéž zvládnout. Stačilo jim k tomu nakonec jen 38 sekund, výbuch žlutomodré radosti odšpuntoval rozhodujícím gólem Martin Novák.

13. března: Dvougólový oslavenec Novotný posílá Berany do semifinále (Zlín vs. Prostějov 6:2)

Čtvrtfinále s Prostějovem Berani rozehráli výborně, když na Hané po dvou dramatických duelech dokázali vybojovat dvě vítězství. Do domácího třetího utkání si tak přivezli mečbol, který chtěli před svými fanoušky proměnit hned na první pokus. Vstup do zápasu jim vyšel fantasticky, po první třetině díky brankám obránců Warga, Novotného a Riedla vedli 3:0. Zbytek zápasu žlutomodří pohodlně kontrolovali, další dvě trefy přidal fantom play-off Mikko Salmio, druhý gól v závěru přidal také toho dne narozeninový oslavenec Martin Novotný. Berani tak zvítězili suverénně 6:2 a jako první si zajistili účast v semifinále.

30. března: Vítězné sedmé utkání (Litoměřice vs. Zlín 0:4)

Semifinálová série s Litoměřicemi byla napínavá od začátku do konce. Berani nejprve na ledě soupeře padli 0:2 aby si o den později střelecký apetit napravili vysokou výhrou 8:1. Doma nejprve také padli, vyrovnání série pak ale vystřelil v prodloužení navrátilec do sestavy Stanislav Sadovikov. Pátý duel však opět získal soupeř a partu okolo kapitána Köhlera čekal nelehký úkol odvracet litoměřický mečbol. Berani však ukázali obrovskou zkušenost, domácí šestý zápas vyhráli 2:0 a k zápasu o vše odcestovali zpátky na sever Čech. Tam předvedli dominantní výkon, za vítězstvím je už v první třetině dvěma brankami nasměroval obránce Aleksi Salonen, ve druhé dvacetiminutovce pak vítězství dalšími zásahy potvrdili Mikko Salmio a Jakub Šlahař. Zaplněný zlínský kotel v sektoru hostí tak mohl po roce opět oslavit postup do finále.