pondělí 11. března 2024 | Adam Čuba

Musíme hrát naši hru, na Hradec máme, burcuje kapitán dorostu Dominik Kos

Naši dorostenci na sebou mají parádní nadstavbovou část, svou skupinu dokonce se ziskem 39 bodů vyhráli. Nyní nastává klíčová pasáž sezony, v prvním kole play off vyzvou Berani Hradec Králové. V článku shrneme dosavadní průběh sezony, rozebereme Hradec jako soupeře a jaká je nálada v kabině se dozvíme od kapitána Dominika Kose! Předkolo začíná už tuto středu ve 13:30, přijďte naše dorostence podpořit!

Z kabiny Beranů

Před startem předkola jsme vyzpovídali kapitána Dominika Kose, který zhodnotil dosavadní průběh sezony, mluví o soupeři pro předkolo, řeč přijde i na roli lídra a přednosti zlínského mužstva.

První se vracíme k základní části, která byla pro Berany hodně těžká, zlínský celek dokonce skončil předposlední. Následovala však fantastická nadstavba, Berani už od prvních kol sbírali množství bodů a skupinu nakonec vyhráli! Kde tedy nastal okamžik, který nasměroval dorostence k famózním výkonům a zlomil průběh sezony? „Podle mě to byl ten víkend, kdy jsme odehráli dva zápasy proti Spartě a Liberci, ukázalo nám to, že když budeme hrát dobře z defenzivy, zvládneme porážet i takhle silné soupeře,“ říká Dominik Kos. V posledních kolech už byl postup velmi blízko, i tak ale definitivně rozhodovalo až poslední kolo. „Snažili jsme se věřit celou dobu, ještě jsme si to zkomplikovali (prohra s Libercem a Spartou pozn.), ale už jsme věděli, že když budeme hrát, tak to play off zvládneme,“ doplňuje zlínský kapitán.

Je jasné, že klíčový bude především první zápas doma, ten potřebují naši Berani zvládnout. „Ano, když dokážeme s Hradcem doma zvítězit, tak je šance to u nich urvat. Hradec je těžký soupeř, ale ve Zlíně máme velikou šanci na úspěch. Jak se to pak vyvine u nich, uvidíme,“ neztrácí optimismus zlínský lídr. „My musíme hrát náš hokej, ten co jsme začali hrát v nadstavbě. V takovém případě na ně máme.“

Právě od Dominika Kose se v play off čeká hodně, tým vede jako kapitán, zároveň je i jeho nejproduktivnějším hráčem. „Tak v dorostu jsem už starší, vím, že se ode mně očekává, že budu lídr, že budu rozhodovat zápasy. Musím přiznat, že ze začátku to pro mě bylo těžké, ale už jsem se s tím sžil,“ usmívá se nadějný forward.

„My máme jednu výhodu. Když se to nepovede mě, vezmou to na sebe ostatní kluci,“ vyzdvihuje sílu v mužstvu Kos. „Naše síla je hlavně v defenzivě, dobře si plníme obranné povinnosti. Navíc gólman nás drží. Do útoku pak už vždycky něco vymyslíme,“ uzavírá rozhovor Dominik Kos.

Předkolo startuje ve středu

První kolo play off začíná již tuto středu, mladé Berany v sérii na dva vítězné duely čeká Hradec Králové. První duel se hraje ve Zlíně, konkrétně od 13:30, rozuzlení postupu pak přijde v Hradci, druhý zápas se hraje v pátek od 17:15, případné třetí utkání je na programu o den později ve 12:30.

Pakliže by Berani postoupili, čekalo by je čtvrtfinále, to už se hraje na tři vítězná utkání. Zlínské dorostence by čekal jeden ze čtveřice Karlovy Vary, Pardubice, Boleslav, Třinec.

Představujeme soupeře pro osmifinále - Hradec Králové

Mounfield HK se v základní části představil ve skupině B, v té hráli i Berani. Hradec si v klidu došel pro postup, s 56 body byl druhý a proklouzl do vyšší nadstavby.

Ve skupině o pořadí v play off už Východočeši nedominovali, skončili šestí s 27 body a musejí do předkola. V letošní sezoně to proti Hradci Beranům nešlo, prohráli všechny vzájemné duely, konkrétně 2:8, 1:7 a 0:3.

Pozor si naši obránci budou muset dát především na třicetigólového Ondřeje Páleníka (30+28), který mimochodem ve vzájemných posbíral sedm bodů. Brankovišti kraluje Marek Záruba (91.23 %).