sobota 02. března 2024 | Adam Čuba

Je to úžasný pocit, říká po postupu Mikko Salmio. Když budeme hrát náš hokej, máme velkou šanci Prostějov porazit

Naši Berani nakonec poslední kolo dokázali dovést do vítězného konce, v infarktovém závěru přetlačili Jihlavu 4:3 po prodloužení a nyní už se chystají na čtvrtfinále s Prostějovem. Na naše otázky tentokrát odpovídal útočník Mikko Salmio, jenž se na triumfu podílel asistencí. Finský forward zhodnotil výsledky z posledních utkání, popsal branky Beranů a mluví i o soupeři do prvního kola play off.

Mikko, právě jsme postoupili do čtvrtfinále. Jaké jsou pocity?

Úžasné, je to opravdu úžasný pocit. Výsledkově jsme trošku bojovali po celou sezonu, pořád jsme byli sedmí, šestí, sedmí, šestí... Ale urvali jsme to. Myslím, že jsme dnes hráli dobře, zasloužili jsme si vyhrát. Teď se těšíme na play off.

Dnešní duel vypadal tak trošku jako celá naše sezona, že? Nervy až do konce, naštěstí s dobrým koncem...

Ano, to sedí, bylo to „nahoru, dolů,“ měli jsme dobré pasáže, byly tam i horší momenty. Ale, když se na to podívám zpětně, tak bych řekl, že už od pauzy hrajeme dobrý hokej, od té prohry s Kolínem. Jdeme správnou cestou.

Jak náročné na hlavu jsou takové zápasy, jako byl právě ten dnešní?

Samozřejmě že to je těžké. Ale zároveň to je pro nás dobrá příprava na play off, nastavíme se v hlavách. Teď už je každý zápas důležitý, na každém střídání záleží.

Soutěž je obecně hodně vyrovnaná, souhlasíš?

Jo, to jsem snad v životě neviděl, v žádné lize co jsem hrál. O šestku to byla bitva, o předkolo to byla bitva. Pokud jsem se díval správně, tak Pardubice i Slavia nakonec přeskočily Sokolov. Dnes to byl pro celou Chance ligu zajímavý den.

U branky na 2:2 máš asistenci. Mohl bys celou situaci popsat?

Martin Lang dnes odehrál naprosto fenomenální zápas, je to asi nejlepší bruslař, s jakým jsem kdy hrál. Udělal skvělou práci ve forčkekingu, vybojoval puk a já jsem dostal možnost zakončit. A pak už tam byl na dorážku připravený pan Süss. Vidíš, že když jdeme přímo do brány, hrajeme jednoduchý hokej, tak dáváme i góly.

Když už se bavíme o gólech... Jak jsi vnímal zkoumanou situaci kolem branky Zdeňka Sedláka?

V Chance lize se nepouští opakovačka takových situací na kostce, takže jsem to vlastně ani neviděl. Ale myslím si, že když už jdou rozhodčí k videu a situaci následně uznají, tak to zkrátka je platný gól. Navíc, za dnešní přesilovky jsme si ten jeden úspěch zasloužili.

Sledoval jsi průběžně i výsledky Přerova?

Naposledy jsem viděl, jak hrají na začátku třetí třetiny, bylo to 1:1. Před prodloužením už to nebylo ani na kostce, takže nevím jak dopadli.

Ve čtvrtfinále nás čeká Prostějov. Co od něj můžeme čekat?

Zaprvé, bylo mi úplně jedno, koho nakonec budeme mít... S většinou týmů jsme letos odehráli dobré, i horší zápasy, to platí i pro Prostějov. Oni jsou hodně pracovitý tým, na druhou stranu, pokud my budeme hrát tak, jak jsme hráli v poslední době, tak máme velkou šanci je porazit.