pátek 01. března 2024 | Adam Čuba

Kluci jedou na doraz. Pokud takto budeme hrát v Budějovicích, měli bychom vyhrát, říká před klíčovým zápasem sezony trenér juniorky Martin Hamrlík.

Naše juniorka se včerejším triumfem nad Hradcem Králové výrazně přiblížila postupu do předkola play off, ten mohou stvrdit v posledním utkání na ledě Českých Budějovic. Před klíčovým zápasem sezony jsme vyzpovídali asistenta Martina Hamrlíka, který mimo hodnocení utkání zmiňuje i sílu mužstva, hodnotí formát soutěže a vrací se k nepovedenému utkání s Plzní.

Pane trenére, jak byste zhodnotil klíčové utkání s Hradcem Králové?

Byl to zápas, který nás udržel ve hře o play off, kluci jeli na morál, šli až na dno. Přiklonilo se k nám i štěstí, protože moc takových zápasů, kdy jsme prohrávali, jsme letos neotočili. Klukům patří velké poděkování, dnes tam nechali duši. Byl to zápas, který měl play off úroveň.

Ještě nemáte úplně jistý postup, čeká nás poslední utkání v Budějovicích. Co od něj čekáte?

Když tam přijedeme s tímto nasazením, tak bychom určitě měli vyhrát.

Rozhodnuto o postupu mohlo být při souhře jiných výsledků už dnes. Vnímali jste to v kabině?

Věděli jsme, že si to můžeme uhrát sami, samozřejmě jsme si přáli, aby to vyšlo. Ale, kdybychom se tam dostali už dnes, byla by to spíš souhra náhod, protože Litvínov by musel nebodovat. No a Litvínov porazil Pardubice, takže to bude zajímavé až do posledního kola.

Sledujete i druhou skupinu a potenciální soupeře?

Bohužel soutěž se udělala tak, jak se udělala...Osm týmů nehraje o nic od listopadu, letí si na Kanárské ostrovy a my tady až do konce jedeme na krev. Posílám pozdrav do Prahy (úsměv). Samozřejmě se to ale snažíme sledovat, i když se soustředíme hlavně na sebe.

Dnes jste zvládli perfektně třetí třetinu. Věnujete závěrům zápasů zvýšenou pozornost od utkání s Plzní, kde jsme ztratili právě ve třetí třetině vedení 4:0?

Tam to nebylo o tom, že by se ta třetina nepovedla herně, tam jsme si to prohráli disciplínou. Apelovali jsme na to, ať se vyhneme trestné. Dneska tam bylo málo vyloučení, rozhodčí pískali výborně. Já si myslím, že to klukům z těch hlav nevymažeš. Takže určitě tam byla trochu obava, aby se to neztratilo, ale na střídačce jsme viděli, že kluci chcou, jedou na doraz. Nakonec to vyšlo.

V čem momentálně vnímáte největší sílu mužstva?

Musím zaklepat, že gólman má formu. Když děláme malé věci dobře, dokážeme zvládnou takové zápasy. A když je zvládáme, tak roste sebevědomí. A to je jedině dobře.

Naši juniorku nyní čeká poslední utkání nadstavbové části, do předkola play off postupují čtyři týmy. Beranům chybí k jistotě postupu jediný bod, navíc v případě bodové shody vychází z jakékoli potenciální kombinace jako nejlepší. Svěřence trenérské dvojice Jurík – Hamrlík už určitě nepřeskočí Hradec, šanci však nadále má Litvínov a Olomouc. Aby Berani nepostoupili, musely by oba tyto týmy vyhrát, Zlín prohrát. Jako nejpravděpodobnější soupeř pro případné předkolo se momentálně jeví Mladá Boleslav a Liberec.

Utkání s Českými Budějovicemi startuje už zítra ve 14:15, textový přenos sledujte ZDE. Přímý přenos bude vysílán ZDE.