čtvrtek 29. února 2024 | Adam Čuba

Preview: Poslední kolo základní části! Urvou Berani šestku?

Už zítra čeká naše Berany poslední kolo základní části, od 17:30 vyzvou Jihlavu. Ve hře je přímý postup do čtvrtfinále, který zlínští hráči vybojují v případě výhry. Buďte s námi u toho, zápas startuje v 17:30!

Proti Přerovu sehráli svěřenci Jana Srdínka možná nejdůležitější zápas dosavadního průběhu sezony, díky triumfu se udrželi v boji o šestku a zároveň mají nyní situaci ve vlastních rukou. „Bylo to hodně bojovné utkání, já musím chlapy pochválit, protože jsme dnes hráli výborně, jak po taktické, tak osobní stránce. Bylo vidět, že jsme si pro ty tři důležité body šli.“ hodnotil zápas hlavní strůjce úspěchu, brankář Daniel Huf.

Spokojenost neskrýval ani kouč Richard Kapuš. „Kluky musím dnes opravdu pochválit, dodržovali všechno co měli, byla tam obrovská bojovnost, obrovské nasazení. Dřeli až do konce, dodržovali taktické věci, každý z těch hráčů si zaslouží pochvalu,“ říká zkušený slovenský asistent.


Vzájemné zápasy a situace v tabulce

S Jihlavou mají Berani pozitivní bilanci, prohráli pouze první duel, kdy je v Pelhřimově vychytal bezchybný Adam Beran (0:1). Následné dva zápasy už patřily Zlínu, doma jsme slavili triumf 4:2, venku dokonce 5:2. Nejlepší vzpomínky na soupeře z Vysočiny má jednoznačně Petr Holík, kreativní útočník sehrál proti Jihlavě svůj vůbec první zápas po návrtu do Zlína a hned zazářil bilancí 2+1.

Pojďme si nyní shrnout, jaká je situace v tabulce. Když Berani vyhrají, je jasné, že skončí minimálně šestí, při určité shodě okolností však mohou být i pátí nebo čtvrtí. Naopak prohra by otevřela možnost pro Přerov, který by mohl Zlín vytlačit z elitní šestky a Köhlerova parta by musela do předkola.

Doprovodný program

V rámci oslav si zítra připomeneme první mládežnický titul, na který zlínský klub dosáhl v sezoně 1968/1969! Těšit se navíc můžete i na návrat tomboly 50 na 50

Jihlava má jisté předkolo

V posledním kole Dukle už o moc nejde, jisté má předkolo play off. Zaútočit na sedmý Přerov už nemůže, stejně tak se na ně nemůže dotáhnout Sokolov, který má horší vzájemné zápasy.

Směrem k vyřazovací části spoléhá Jihlava především na zkušenosti Tomáše Čachotského, velezkušený útočník a legenda Dukly mimochodem nedávno prodloužil na Vysočině smlouvu. Formu ladí Adam Beran, jasná jednička Jihlavy, návrat do mateřského dresu navíc ohlásil mladík Matouš Menšík, jenž má parádní formu. Je tedy jasné, že v předkole bude Dukla kousat, vylepšit by každopádně měla přesilové hry, ty už sice nejsou nejhorší v soutěži, stále však patří do hlubokého podprůměru ligy.

Slovo z kabiny

„Víme, že musíme udělat ještě ten poslední krok. Připravovat se musíme stejně na všechny zápasy, už je to jako play off. Potřebujeme, aby přišlo co nejvíc fanoušků, aby nás hnali za tím důležitým vítězstvím. Můžeme se o ně opřít.


Daniel Huf (brankář) Berani Zlín


Koho sledovat v dresu soupeře?

Matouš Menšík útočník (20)

Mladý odchovanec Dukly se na závěr sezony vrátil do mateřského klubu. A to ve velké formě, za čtyři zápasy nasypal tři góly, na tři přihrál a bodoval pokaždé, kdy nastoupil. Stříbrný medailista z předposledního MS juniorů odehrál v Chance lize polovinu sezony, za 27 zápasů získal 20 bodů. Zbytek ročníku odehrál v extralize za Olomouc, nyní však může být pro Jihlavu tajným trumfem pro play off!

Statistiky týmů v aktuální sezóně

Berani Zlín Chance liga 2023/24
HC Dukla Jihlava
6. místo (78 bodů) Umístění v tabulce 8. místo (71 bodů)
10 bodů Posledních 5 zápasů 3 body
15.85% (11. místo) Úspěšnost přesilovek 13.54% (13. místo)
79.9% (12. místo) Úspěšnost oslabení 79.12% (12. místo)
443 (8. místo) Bloky 370 (10. místo)
496 Trestné minuty 490
Martin Novák – 26 bodů (11+15) Nejproduktivnější hráč Tomáš Havránek – 16 bodů (15+23)
Aleksi Salonen – 21 bodů (3+18) Nejproduktivnější obránce Filip Dundáček – 17 bodů (4+13)
Jan Süss (14 branek) Nejlepší střelec Šimon Jelínek (16 branek)
Aleksi Salonenl (18 asistencí) Nejlepší nahrávač Tomáš Havránek (23 asistencí)
Martin Novák (+13) +/- Vlastimil Bilčík (+14)
Zdeněk Čáp (47) Bloky Patriks Ozlols (43)
Daniel Huf (92,07%) Úspěšnost zákroků Adam Beran (91,99%)