čtvrtek 29. února 2024 | Redakce

Daniel Huf: Z týmu cítím velkou sílu, věřím že ji ukážeme

Veledůležitý zápas s Přerovem Berani zvládli a vyhráli 2:0. Velký podíl měl na výhře brankář Dan Huf který po čtvrté v sezoně udržel čisté konto. Jednička zlínského týmu se vrací k bitvě v Přerově, chválí fanoušky, hodnotí vlastní výkony i sílu mužstva.

Dane, jak bys popsal dnešní zápas?

Byla to taková klasika, celý zápas jsme drželi jednogólový náskok. Bylo to hodně bojovné utkání, já musím chlapy pochválit, protože jsme dnes hráli výborně, jak po taktické, tak osobní stránce. Bylo vidět, že jsme si pro ty tři důležité body šli.

Je povzbuzující, že se několik posledních zápasů podařilo takto udržet, což se v průběhu sezony tolik nedařilo?

Povzbuzující to je, na druhou stranu, když se podíváme, kolik zápasů jsme takhle mohli zvládnout, tak teď už jsme mohli mít klid. Ale ano, pomůže nám to nastavit se na play off. Zápasy jsou na krev, takže má to i svá pozitiva.

Byl to dnes souboj Tebe a Michala Postavy, možná dvou nejlepších brankářů v soutěži?

Já soutěživý jsem, v hlavě jsem to měl. Jsem rád, že jsem z toho souboje vyšel jako vítěz a že jsem pomohl týmu urvat ty tři body. To je pro mě nejdůležitější.

Ještě je potřeba udělat ten poslední krok doma s Jihlavou. Jak se na ten zápas připravit?

Já to říkám vždycky, připravit se musíme na každý zápas stejně, bereme to jako play off. Potřebujeme, aby přišlo co nejvíc fanoušků, aby nás hnali za tím důležitým vítězstvím. Můžeme se o ně opřít.

Co říkáš právě na fanoušky, kteří nás dnes v hojném počtu přijeli do Přerova podpořit?

Byli výborní, i kvůli nim jsem chtěl vyhrát a zařvat si s nima děkovačku. Přijelo jich fakt hodně a my jsme je cítili, vytvořili nám v podstatě domácí atmosféru. Víme o nich, vážíme si jejich podpory a chceme jim to zase vrátit výhrami.

Šestka je teď náš cíl. Vnímáš jako velký rozdíl, jít přímo do čtvrtfinále a hrát předkolo?

Šestka je pro nás nejbližší, krátkodobý cíl. Rozdíl to je, je důležité mít nějaký krátký odpočinek, připravit se na play off. Víme to i z loňské sezony, takže chceme ten postup a zabojujeme o něj.

Jak se v posledních zápasech osobně cítíš?

Musím říct, že po Kolíně (8:4), jsem měl promluvu s Lubou Horčičkou, a zavolal jsem si i s Markem Čiliakem. On mi i loni strašně pomohl, a taky letos mi pomáhá. Každopádně už na sobě pomalu cítím tu vůni play off.

Jak vnímáš vnitřní sílu mužstva? Přeci jen zápasy se slabšími týmy jsme mnohdy prohráli, na druhou stranu ale klíčové zápasy o všechno zvládáme...

V sezoně nás ovlivnily právě ty zápasy, které se nám nepovedly, na psychice se to projeví. Myslím si ale, že teď, když se nám podařilo tato utkání zvládnout, tak by nás to v hlavách mohlo pozitivně ovlivnit. Když se budeme dobře cítit, tak i jako celek budeme fungovat. Já z týmu cítím velkou sílu, věřím, že ji ukážeme!