neděle 25. února 2024 | Adam Čuba

Denis Kindl: Zápas s Přerovem bude možná nejdůležitější utkání základní části. Víme co hrají, bude to zase o jednom gólu

V Chance lize je v závěru každý bod klíčový, právě proto byla výhra nad béčkem pardubického Dynama pro zlínské hokejisty hodně důležitá. Svěřenci Jana Srdínka se tak udrželi na dostřel elitní šestky, o tu svedou přímý souboj s Přerovem příští středu. S tím, že se jedná o možná nejdůležitější zápas základní části souhlasí i Denis Kindl, který odpovídal na otázky v pozápasovém rozhovoru. Je podle něj výhoda, že Berani mají se závěrem sezony podobnou zkušenost z loňska? A co kreativní centr říká na přesilové hry?

Denisi, jak bys zhodnotil utkání s Pardubicemi?

Myslím si, že jsme měli dobrý začátek, vedli jsme 2:0. Škoda ale té třetí třetiny, tam na nás vlítli, pár střídání jsme byli pod tlakem. Zaplať pánbůh, že jsme to urvali, akorát škoda, že nám nepadl nějaký gól z přesilovky, mohli jsme odskočit na 3:1 a ten zápas by byl klidnější.

Jak bys popsal první gól Beranů, na kterém ses podílel asistencí?

Já jsem měl v rohu puk a snažil jsem se uvolnit, udělat si prostor na střelu. Vyjel jsem na modrou a hodil jsem to tam. Ani vlastně nevím, jak to tam padlo, Šlahy (Jakub Šlahař) říkal, že to tečl. Před bránou bylo hodně hráčů, a to asi rozhodlo.

Přesilovky už opticky vypadají dobře, že? Bohužel z nich ale stále nepadají góly...

Jo, víme, že přesilovky budou rozhodovat v play off. Dnes tam kluci měli nějaké střely, nepadlo to. Je ale pravda, že když si tou přesilovkou pomůžeme, tak je ten zápas o dost jednodušší.

Zápasy jsou nyní hodně těsné, v závěru to zbytečně bývají nervy. Jak se tomu vyvarovat?

Ano, je to tak. Zároveň ale spousta týmů hraje o všechno, někteří o sestup, jiní o předkolo. Ty zápasy už asi všechny budou vypadat podobně, hraje se na gól, z dobré defenzivy. Náš výkon byl solidní, ale určitě můžeme hrát líp.

Další duel nás čeká s Přerovem, Zubry vyzveme v přímé bitvě o šestku. Jak se připravit na možná nejdůležitější zápas základní části a co od Přerova čekat jako od soupeře?

Myslím, že co změnili trenéra, tak se hodně zvedli. Hrají dobře do obrany, je těžké se přes ně dostat. Vyhrávají na málo gólů, řekl bych, že to bude na stejný počet branek jako dneska. Víme, co Přerov hraje, bude to o jednom gólu, o přesilovkách.

Jsou pro Tebe takové zápasy těžké na hlavu, nebo Ti tlak nevadí?

Neřekl bych, že jsme úplně pod tlakem, ještě nejde o život, ještě pořád to není play off. Ale já jsem hlavně rád, že jsme to dnes zvládli, protože spoustu zápasů jsme takhle ke konci ztratili...

Může pomoct, že se závěrem základní části máme z loňska podobnou zkušenost?

Tak může, uvidíme. Na druhou stranu, pár kluků se tady vyměnilo, ten tým je jiný. Potřebujeme uhrát tu šestku, zápas s Přerovem bude možná nejdůležitější utkání dosavadního průběhu sezony.