pátek 23. února 2024 | Adam Čuba

Preview: Berani přivítají od 18:00 Pardubice „B“

Základní část Chance ligy už se pomalu chýlí ke konci, zbývá odehrát tři zápasy, ve hře je devět bodů. Berani stále bojují o šestou pozici, zítra se právě do elitní šestky mohou vrátit. Pozitivní zprávou je, že Berani jsou již kompletní, poslední absentér Jakub Šlahař doléčil zranění a nyní se vrací do zápasového tempa. Důležitý duel s Pardubicemi "B" začíná v 18:00.

Svěřencům Jana Srdínka se bohužel nepodařilo navázat na skalp Vsetína, v Litoměřicích padli 1:2, a ačkoli po většinu zápasu drželi těsné vedení, poprvé po únorové reprezentační pauze vyšli bodově naprázdno. Boj o přímý postup do čtvrtfinále se tak o něco zkomplikoval, Berany aktuálně přeskočil Přerov. Na vítěznou vlnu se Köhler a spol chtějí vrátit právě doma.

První třetina ve speciálních dresech

První třetinu zítřejšího duelu sehrají Berani ve speciální sadě dresů, stejné, ve které den předtím nastoupil tým Zlínských Legend k benefičnímu utkání s Realem Top Praha na podporu nemocné Marianky Vaněčkové. Té stále můžete přispět, celá akce trvá až do konce utkání s Pardubicemi.

Vzájemné zápasy

Zápasy s Dynamem bývají hodně těsné, většina duelů končí rozdílem jediné branky. Na venkovním hřišti se Beranům proti červenobílému soupeři dařilo, vyhráli jsme dvakrát 2:1, jednou po základní hrací době, jednou po prodloužení. Doma však Berani v náročném utkání narazili, Pardubice ve třetí třetině šťastnou trefou zlomily bezbrankový stav a následně díky dvěma zásahům do prázdné zvítězily 3:0. Dokáží se Berani svému soupeři zítra pomstít?

Individuálně se proti Dynamu nejvíce dařilo Michalu Gagovi, ten se na obou výhrách podílel přesnou trefou. Úspěchy proti pardubickému béčku zapisuje i Bedřich Köhler, ten získal zatím dva body (1+1) a zároveň v Chrudimi dal svůj jubilejní desátý (a zatím poslední) gól.

Pardubice se přiblížily záchraně a cílí na předkolo

Ačkoli po většinu sezony se Dynamo motalo na chvostu tabulky, záchranářské starosti by se Východočeskému týmu měly vyhnout, tři kola před koncem drží na poslední Znojmo pohodlný osmibodový náskok. Naopak reálný zůstává postup do předkola, desáté místo drží s tříbodovým náskokem Kolín.

V kádru Dynama nalezneme několik zajímavých jmen, další přicházejí na střídavý start z A týmu. Zmínit každopádně můžeme brankářský tandem, duo David Honzík – Tomáš Vomáčka je na Chance ligu nadstandartní. Oba by měli v týmu zůstat i příští sezonu a oba mohou cílit i na místo extraligové dvojky.

Koho sledovat v dresu soupeře?

Josef Mikyska, útočník (29)

Útočník Josef Mikyska má za svou kariéru na kontě nejednu zajímavou štaci, dva úspěšné roky nastupoval třeba za Duklu Trenčín, produktivní byl i ve druhé německé soutěži a ještě pár let nazpátek pravidelně nastupoval v extralize za Vítkovice. Loňský ročník strávil produktivní forward v Polsku, letos se stal útočnou oporou záložního týmu Dynama Pardubice. Ačkoli očekávání nejspíše byla ještě o něco vyšší, je Mikyska nadále produktivní, v týmovém pořadí je druhý, asistencí nasbíral dokonce nejvíce (22). Prosadí se proti Beranům?