čtvrtek 25. ledna 2024 | Adam Čuba

Stefan Warg: Musíme být konzistentní po celých šedesát minut a brát všechny tři body

Zlínští Berani nakonec zvládli duel s nepříjemným Znojmem vyhrát za dva body díky triumfu v nájezdech, důrazný švédský obránce Stefan Warg každopádně v rozhovoru zdůraznil, že cílem bylo brát všechny tři body. Zkušený zadák následně rozebral celý zápas, promluvil i o výkonu soupeře nebo osobní pohodě.

Stefan, dnes nakonec bereme dva body. Vnímáš to spíše jako zisk, nebo ztrátu?

Těch zápasů, kde jsme brali dva body místo tří už je hodně. Takže ano, je to spíše ztráta, musíme brávat všechny body.

První gól jsme dostali už v první minutě. Je náročné se s tím vypořádat, zvláště na domácí půdě?

Někdy se to stává, není to lehké samozřejmě. Pak jsme se do zápasu vrátili, otočili jsme, ale zase jsme si nechali dát gól na 4:3... Musíme být konsistentnější po celých šedesát minut, kontrolovat hru až do závěrečné sirény.

Naopak druhá třetina se povedla lépe. Řekli jste si něco o přestávce v kabině?

Vždycky se v kabině o hře bavíme, rozebíráme věci, které musíme dělat lépe. Ve druhé třetině jsme hráli dobře, padly nám tam i nějaké góly. Ale jak už jsem říkal, takový výkon musíme převádět po celých šedesát minut.

Co se stalo v té závěrečné hře bez brankáře, která nás nakonec stála výhru za tři body?

Znojmo čistě vyhrálo buly, přišla rána od modré a Hufínovi to propadlo mezi nohy. Je to hokej, stává se to. Musíme si hlavně víc pomoct v přesilovkách, dnes jsme navíc pustili dva laciné góly...

Znojmo nyní bojuje o přežití v Chance lize. Bylo na výkonu soupeře poznat, že potřebuje každý bod?

Věděl jsem to před zápasem. Do první třetiny dobře vstoupili, makali, v týmu mají pár dobrých bruslařů. I tak si myslím, že jsme mohli brát tři body, nicméně musíme prostě hrát lépe.

Sleduješ v této fázi sezony tabulku? Zápasů už moc nezbývá, blíží se play off...

Snažím se to nesledovat a soustředit se na každý zápas. Chci vyhrávat, to je můj hlavní cíl. Pak se to snad odrazí i na postavení v tabulce.

Ve Zlíně jsi už zhruba měsíc, jak se nyní cítíš na ledě?

Je to lepší a lepší. Než jsem do Zlína přišel, byl jsem nějakou dobu zraněný, chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Je to nový tým, nový systém, vlastně všechno bylo nové. Ale říkám, cítím se stále lépe.

Jsi klidnější, když už je jasné, že zůstaneš do konce sezony?

Je to fajn. Ale na druhou stranu si myslím, že jsem se do toho spíš potřeboval dostat, dlouho jsem nehrál a zabralo mi to pár zápasů. Každopádně jsem šťastný, že tu zůstanu.